Άριστη συνεργασία του Δήμου Μαραθώνος με τη ΔΕΔΔΗΕ Μαρκοπούλου

Τμήμα Πληροφορικής Δελτία τύπου

Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 16ης Ιανουαρίου 2020 στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης, μεταξύ του Δήμαρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα και εκπροσώπων της ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) Μαρκοπούλου, των κ.κ. Γιώργου Κώτσαλου και Δημήτρη Καλύβα, διευθυντή και υποδιευθυντή αντίστοιχα.

Παρόντες στην εν λόγω σύσκεψη ήταν και: ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Χρήστος Στάμος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ κ. Μανώλης Γεωργάτος, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΜΑ κ. Γιώργος Ζορμπάς.

Αφορμή για τη συνάντηση, την οποία προκάλεσε -μετά από σχετική πρόσκληση- ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας, στάθηκαν τα προβλήματα που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαραθώνος (διακοπές ηλεκτροδότησης, πτώσεις δέντρων από την κακοκαιρία, που παρέσυραν καλώδια της ΔΕΗ και κολόνες, κ.λπ.).

Οι διοικούντες τη ΔΕΔΔΗΕ Μαρκοπούλου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και άκουσαν με πολύ προσοχή τα ζητήματα όπως εκτέθηκαν από τον Δήμαρχο Μαραθώνος και τους συνεργάτες του, τόσο για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε διάφορα σημεία του Δήμου λόγω συνεχών βλαβών του δικτύου όσο και τα θέματα που δημιουργούνται με τις κακοκαιρίες που πλήττουν την περιοχή.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος Μαραθώνος ευχαρίστησε για τις έως τώρα, παρεμβάσεις της ΔΕΔΔΗΕ και την ανταπόκριση στα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής, αντιλαμβανόμενος όπως τόνισε, τον φόρτο εργασίας και την αχανή επικράτεια ευθύνης τους.

Από τη μεριά τους, ο Διευθυντής και ο υποδιευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Μαρκοπούλου, δεσμεύθηκαν όπως επιληφθούν των ζητημάτων, τακτοποιώντας τις όποιες εκκρεμότητες εξακολουθούν να υφίστανται.

Πέραν των άμεσων προβλημάτων που θα πρέπει να επιλυθούν, η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα, αρμοδιότητας ΔΕΔΔΗΕ και συγκεκριμένα στα εξής:

  1. Στη μελέτη υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ στο κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της.
  2. Στην ηλεκτρονική σύνδεση του Δήμου Μαραθώνος με την ΔΕΔΔΗΕ έτσι ώστε να υπολογίζονται ταχύτερα και με ακρίβεια τα τετραγωνικά μέτρα των οικημάτων.
  3. Αποφασίστηκε όπως παραμείνουν οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών της ΔΕΔΔΗΕ στη Νέα Μάκρη, αλλά παράλληλα, να συνεχιστούν οι επαφές μεταξύ Δήμου και Διοίκησης της Εταιρείας, προκειμένου να επανέλθει και το εμπορικό τμήμα, σε μία πυρόπληκτη περιοχή αυξημένων αναγκών, όπως ο Δήμος Μαραθώνος.
  4. Αποσκοπώντας σε μία αποτίμηση της διαχείρισης των θεμάτων που ετέθησαν από τον Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Στέργιο Τσίρκα και τη Δημοτική Αρχή και κατά πόσο δόθηκαν οι απαιτούμενες λύσεις, η συνάντηση θα επαναληφθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •