Αιτήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε κατοικίες στις πληγείσες περιοχές

websupport Δελτία τύπου, Πολιτική Προστασία 1 Σχόλιο

Αν έχετε πληγεί από την εκδήλωση της δασικής πυρκαγιάς την 20η Σεπτεμβρίου 2021 στην Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής παρακαλούμε να καταθέσετε ΑΜΕΣΑ τις αιτήσεις σας στο Πρωτόκολλο του Δήμου Μαραθώνος ή ηλεκτρονικά στο info@marathon.gr

Αναφορικά με τις κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές λόγω των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 σας ενημερώνουμε ότι:

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αποστείλουν  τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω e-mail στο info@marathon.gr ή να τις καταθέσουν στο πρωτόκολλο του Δήμου Μαραθώνος.

Στις αιτήσεις θα αναγράφουν:

α) Τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, αριθμός τηλεφώνου κινητού και σταθερού, διεύθυνση κατοικίας)

β) Τις ζημιές που έχει υποστεί η κατοικία, η αποθήκη, ο αύλειος  χώρος κ.α.

Η αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει τα στοιχεία του προσώπου στου οποίου το όνομα είναι το συμβόλαιο ιδιοκτησίας (ιδιοκτήτη).

Στη συνέχεια θα διαβιβαστούν στην αρμόδια υπηρεσία (ΓΔΑΕΦΚ) η οποία θα στείλει συνεργείο για επιτόπια αυτοψία με σκοπό την άμεση αποκατάσταση.

Για το λόγο αυτό μέχρι την ημέρα της αυτοψίας δεν πρέπει να μετακινήσετε ή να πετάξετε οτιδήποτε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Μοιραστείτε το
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Σχόλια 1

 1. Αγαπητέ μου κ. Δήμαρχε

  Υπάρχει αδείρητος ανάγκη να ανοιχθούν δύο δρόμοι από Λιβίσι προς το κέντρο. Ενας για άνοδο (Τερψιχόρης) και ένας για κάθοδο(Σ. Βέμπο) ώστε να μην διασταύρωνται τα οχήματα σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών. Η σημερινή κατάσταση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εγκυμονεί τραγωδία παρόμοια με το Μάτι.
  Αναλογισθείτε τις στιγμές της συμφόρησης και ακινησίας όπου οι δρόμοι ήταν γεμάτοι αυτοκίνητα χωρίς καμία απόσταση, αν κάποιος εγκληματίας εμπρηστής έβαζε κάποιο εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα από τους στενούς λαιμούς της Τερψιχόρης. Με δυνατό άνεμο τα εγκλωβισμένα οχήματα θα γίνονταν εμπρηστικές βόμβες και θα έκαιγαν μεγάλο μέρος της Μάκρης.
  Εν όψει μάλιστα εκλογών όλα είναι πιθανά και τίποτα δεν αποκλείεται. Και αν γλυτώσαμε φέτος του χρόνου θα έχουμε και πάλι τα ίδια και ίσως να μην είμαστε τόσο τυχεροί όσο εφέτος
  Επομένως καλέστε κάποιο πολεοδόμο να διανοίξει την Τερψιχόρης και να επεκτείνει τη Σ. Βέμπο, αν δεν το έχετε ήδη κάνει . Οσον αφορά το ιδιοκτησιακό νομικό καθεστώς θα πρέπει να κινήσετε τάχιστα διαδικασίες για την αλλαγή του νομικού πλαισίου, ώστε να λύσει τα χέρια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  Κύριε Δήμαρχε
  Εχουμε μπει σε νέα εποχή με την κλιματική αλλαγή . Η Μάκρη έχει πυκνοκατοικηθεί . Τα οχήματα έχουν αυξηθεί και επομένως χρειάζονται νέα εργαλεία και νέες πολιτικές η νέα κατάσταση για να αντιμετωπιστεί.
  Οι κατοικοι του Λιβισίου ανησυχούν και με παρακάλεσαν να τεθώ επικεφαλής της κίνησης για την βελτίωση των οδών . Ομως είμαι αρκετά μεγάλος (93 ετών) και αδυνατώ. Μπορώ όμως να βοηθήσω πληροφοριακώς
  Με εκτίμση

  Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης- Αμφικτύων
  Υποστράτηγος ε.α -Συγγραφεύς
  Θάλειας 10 Λιβίσι, κιν. 6931041656
  Κάτοχος ιστοσελίδων «ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *