Ανάπτυξη Ασύρματου Δικτύου Επικοινωνιών για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνος

websupport Δελτία τύπου, Πολιτική Προστασία

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η ανάπτυξη ασύρματου δικτύου επικοινωνιών για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας (ΠΠ) του Δήμου Μαραθώνος

Η εφαρμογή έγινε μετά από εξειδικευμένη μελέτη τεκμηριωμένη επί του πεδίου εφαρμογής, ώστε με το μικρότερο δυνατόν κόστος να καλυφθεί σχεδόν το σύνολο της έκτασης του Δήμου μας, με την βέλτιστη επιχειρησιακή αξιοπιστία. 

Εφαρμόζοντας αυτό το επιχειρησιακό και τακτικό δόγμα έχουν αναπτυχθεί και αναμένονται τα παρακάτω:

  1. Τοποθέτηση Σταθμού Βάσης Αναμετάδοσης, με την αντίστοιχη εξωτερική κεραία στο Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνος στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης.
  2. Τοποθέτηση Σταθμού Βάσης με την αντίστοιχη εξωτερική κεραία στο Σταθμό Μεταφόρτωσης (δεξιά της Λεωφ. Διονύσου στην κατεύθυνση και λίγο πριν τον Άγιο Πέτρο).
  3. Επικείμενη τοποθέτηση Σταθμών Βάσης σε δύο οχήματα της ΠΠ του Δήμου Μαραθώνος.
  4. Επικείμενη ανάπτυξη 20 φορητών ασυρμάτων που θα διατεθούν στο προσωπικό της ΠΠ, αλλά και σε όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό άλλων υπηρεσιών του Δήμου.

Σε αυτό το στάδιο το δίκτυο δοκιμάζεται ώστε να έχει την αναμενόμενη λειτουργικότητα.

Παράλληλα, η υπηρεσία ΠΠ του Δήμου Μαραθώνος επεξεργάζεται Κανονισμό Ορθής Χρήσης και θα εκπαιδεύσει όλο το εμπλεκόμενο  προσωπικό, ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει το δίκτυο εφαρμόζοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω ενεργειών η ΠΠ του Δήμου Μαραθώνος θα καλύψει μια βασική της ανάγκη και θα αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές τις δυνατότητες.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Στέργιο Τσίρκα που τηρεί την δέσμευση που ανέλαβε από την αρχή της συνεργασίας μας για την στήριξη των ενεργειών αναβάθμισης της ΠΠ του Δήμου μας. Επίσης ευχαριστώ την υπάλληλο της ΠΠ κα Βάνα Καμπέλη και τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικών, Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Ευαγγελόπουλο, Διευθύντρια Οικονομικών κα Άννα Λάμπρου και Προϊσταμένη Προμηθειών κα Νατάσα Κελεπούρη, που υποστήριξαν με υψηλό επαγγελματισμό την προσπάθειά μου για την ανάπτυξη του δικτύου με τις όσο το δυνατόν καλλίτερες συνθήκες.

Λαμβάνοντας υπόψη την κλιμακούμενη  κλιματική αλλαγή, είναι επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης της ΠΠ του Δήμου μας με τα απαραίτητα μέσα και τους προβλεπόμενους σχεδιασμούς και διαδικασίες. Θωρακίζουν την ΠΠ, ώστε να ανταποκρίνεται στην ύψιστης προτεραιότητας αποστολή της, την προστασία της ζωής και περιουσίας των συνδημοτών μας, όπως και του ανεκτίμητου φυσικού πλούτου του τόπου μας, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις ανεπάρκειες του παρελθόντος.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!

Ευάγγελος Κυπαρίσσης

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •