Ανακοίνωση από την Υπηρεσία Πρασίνου σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μαραθώνος

websupport Δελτία τύπου, Καθαριότητα, Πολιτική Προστασία

Σχετικά με τη αυθαίρετη ρίψη κλαδευτικών, σύμμεικτων υλικών, ογκωδών αντικειμένων και την κοπή κλαδιών από δημότες.

Αγαπητοί δημότες, 

Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Ο Δήμος μας είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους, η έκτασή του αχανής και τα πράσινο εκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος του.

Λόγω της μεγάλης έκτασης πρασίνου, οι διάφορες εργασίες που σχετίζονται με αυτό, είτε εξαντλούνται σε επίπεδο οικιακής μονάδας είτε σε επαγγελματικό, είναι πολλές όπως και τα κλαδευτικά υπολείμματα.

Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις μας, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης ρίψης κλαδιών, κλαδευτικών υπολειμμάτων, σύμμεικτων υλικών, ογκωδών αντικειμένων σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους που μετατρέπονται σε χωματερές και εστίες μόλυνσης, δημιουργώντας κίνδυνο πυρκαγιάς, πρόβλημα διέλευσης πεζών, οχημάτων και υποβαθμίζουν το Δήμο.

Υπάρχει λοιπόν μια μειονότητα συμπολιτών μας που αδιαφορώντας για το κοινό καλό δημιουργούν πολλά λειτουργικά προβλήματα.

Οι Υπηρεσίες μας παρόλο που προχωρούν σε συχνότατους καθαρισμούς και αποκομιδή των υπολειμμάτων, σχεδόν άμεσα οι χώροι αυτοί γεμίζουν ξανά με όλα τα παραπάνω.

Για πολλοστή φορά παρακαλούμε θερμά τους δημότες μας που ρίχνουν αυθαίρετα κλαδευτικά και όποια άλλα υπολείμματα στους κοινόχρηστους χώρους, να σεβαστούν τους συμπολίτες τους, να μην υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων μας και να τηρούν τις διατάξεις του κανονισμού καθαριότητας ώστε να προβάλλουμε και να μην προσβάλλουμε τον Δήμο μας.

Επίσης υποχρεούνται να προβούν στην κλάδευση των δέντρων, αν υπάρχουν που έχουν επικίνδυνη κλίση ή είναι ξερά, να κλαδεύσουν δέντρα που ξεφεύγουν από τα όρια της ιδιοκτησίας τους και εισέρχονται σε δημόσιο χώρο όπως πεζοδρόμια αλλά και στα όρια όμορων οικοπέδων καθώς και να συντηρήσουν χαμηλό το ύψος των πολύ υψηλών δέντρων, κυρίως των πεύκων στα οποία πρέπει να γίνει και καθαρισμός των έσω ξερών κλαδιών.

Η ενδεχόμενη κοπή πεύκων χρειάζεται άδεια από γεωπόνο για εντός σχεδίου ιδιοκτησίες και από το δασαρχείο για εκτός σχεδίου ιδιοκτησίες.

Η ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ στα ανωτέρω, θα επισύρει ΠΡΟΣΤΙΜΟ.

Παρακαλούμε τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν στην συλλογική προσπάθεια για την αποφυγή επανάληψης της τραγωδίας στον τόπο μας, αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά στον εξωραϊσμό του Δήμου μας.

Παρακαλούμε να κρατάτε τα υπολείμματα εντός της ιδιοκτησίας σας ειδοποιώντας την Υπηρεσία Καθαριότητας η οποία θα αναλάβει περαιτέρω την ενημέρωσή σας και το συντονισμό των ενεργειών αποκομιδής.

Οι Υπηρεσίες μας μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας και των Εποπτών Καθαριότητας έχουν προχωρήσει στην εντατική παρακολούθηση των κοινοχρήστων χώρων και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η συνέχιση της αυθαίρετης ρίψης των κλαδευτικών υπολοίπων και άλλων αντικειμένων, τηρώντας τον κανονισμό καθαριότητας θα λειτουργήσουν πλέον αυστηρότατα.

Για τον προγραμματισμό και τον συντονισμό της διαδικασίας αποκομιδής κλαδευτικών υπολειμμάτων καλέστε στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 22943- 20548 

Βασίλειος Τσακιργιάννης, Αντιδήμαρχος Πρασίνου

Χρήστος Στάμος Αντιδήμαρχος, Δικτύων και Καθημερινότητας

Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •