Ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος για τις «Γωνιές Ανακύκλωσης»

websupport Ανακύκλωση, Δελτία τύπου 1 Σχόλιο

Αγαπητοί συμπολίτες,

από αύριο Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 ξεκινάμε την προσπάθεια ένταξης της Ανακύκλωσης στην καθημερινότητά μας, έτσι ώστε πολύ σύντομα, ο Δήμος μας να διακριθεί στον συγκεκριμένο τομέα, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Δήμων στην Ανατολική Αττική.

Η πεντάδα των κάδων (Κίτρινος, Μπλέ, Καφέ, Κόκκινος και Κώδωνας) έχουν ήδη τοποθετηθεί σε κομβικά σημεία, τα οποία αποτελούν πλέον τις λεγόμενες «Γωνίες Ανακύκλωσης», ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η όλη «επιχείρηση» ξεκινάει από την Κοινότητα Μαραθώνα.

Από τη Δευτέρα (16/11) λοιπόν θα λειτουργούν έξη (6) ΓΩΝΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ στα παρακάτω σημεία:

 1. Μαραθώνας (Σπηλαίου Πανός & Αθήνας)
 2. Μαραθώνας (Λεωφ. Μαραθώνος & Οινόης)
 3. Καλέντζι
 4. Γραμματικό (Δημοτικό Σχολείο)
 5. Κάτω Σούλι (Σουλίου & Κ. Μπενάκη)
 6. Παραλία Μαραθώνα (Άγιος Παντελεήμονας)

Μεγάλη προσοχή θα θέλαμε να υπάρξει στον καφέ κάδο (οργανικά) ο οποίος θ’ ανοίγει εβδομαδιαίως κάθε Τετάρτη και θα συλλέγεται την Πέμπτη προς αποφυγή δυσάρεστων οσμών.

Καφέ κάδοι επίσης έχουν τοποθετηθεί σε μανάβικα της Δήμου μας και την προσεχή Πέμπτη (19/11), αλλά και κάθε Πέμπτη, θα λειτουργήσουν στην λαϊκή αγορά της Κοινότητας Νέας Μάκρης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του Δήμου μας, που -παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες- κατάφερε να κάνει αυτό το project πραγματικότητα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Ομάδα Ανακύκλωσης Δήμου Μαραθώνος

Μοιραστείτε το
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Σχόλια 1

 1. Αργήσατε καμια 10ετία σε συγκριση π.χ. με τον Δημο Βύρωνα (εποχής Χαρδαλιά) αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Εξετάστε την περίπτωση επέκτασης πυκνώνοντας τα σημεία ανακύκλωσης. Η ανακύκλωση ειναι πολιτισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *