Υπηρεσία Καθαριότητας

Ανακοίνωση

Τμήμα Πληροφορικής Δελτία τύπου, Καθαριότητα

Αγαπητές δημότισσες, Αγαπητοί δημότες,

Ο σκοπός προβολής καθαρισμού των χώρων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα στερεά απόβλητα (στρώματα – καρέκλες – κλαδευτικά υπολείμματα – και οτιδήποτε άλλο έχει πεταχτεί κι έχει δημιουργήσει σε όλη την περιφέρεια του Δήμου μας, ανεξέλεγκτες χωματερές) δεν έχει να κάνει και να θεωρηθεί ως μέγιστο επίτευγμα της νέας Διοίκησης του Δήμου.

Έχει να κάνει όμως, με την προσπάθεια που καταβάλλει η Υπηρεσία Καθαριότητας με τα πενιχρά μηχανολογικά μέσα που διαθέτει, να δημιουργήσει ένα καθαρό περιβάλλον μετά από 5 χρόνια εγκατάλειψης.

Όπως όμως, οι δημότες έχουν δικαιώματα ανταποδοτικών παροχών από τα τέλη που καταβάλλουν στον Δήμο, έχουν και υποχρεώσεις. Ανταποδοτικού χαρακτήρα υποχρεώσεις του Δήμου είναι η καθαριότητα – ύδρευση – φωτισμός.

Η ανεξέλεγκτη απόρριψη διαφόρων αντικειμένων που πιο πάνω αναφέραμε, δεν είναι στις ανταποδοτικές παροχές και απαγορεύεται ρητά από τον Κανονισμό Καθαριότητας. Η καθαριότητα είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας, για αυτό φροντίζουμε να μην πετάμε δίπλα στους κάδους οικιακών απορριμμάτων και ανακύκλωσης οτιδήποτε άλλο ή σε άλλους κοινόχρηστους χώρους ή σε εγκαταλειμμένα οικόπεδα, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης.

Ο Κανονισμός Καθαριότητας προβλέπει την περισυλλογή των κλαδευτικών υπολειμμάτων – άχρηστων αντικειμένων (εκτός μπαζών) κατόπιν ειδοποίησης της Υπηρεσίας Καθαριότητας στα τηλέφωνα: 2294320538-548 και μετά την αυτοψία από τον αρμόδιο επόπτη, καθορίζεται η ημερομηνία αποκομιδής στα πλαίσια των δυνατοτήτων της Υπηρεσίας.

Η αυθαίρετη απόρριψη σημαίνει επιβολή προστίμου.

Για έναν καθαρό δήμο χρειάζεται η προσπάθεια και η συμβολή όλων μας για να διατηρήσουμε το Περιβάλλον καθαρό και να το απολαμβάνουμε.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •