Ανακοίνωση του Δήμαρχου Μαραθώνος για Σ.Μ.Α. και ΑΚΙΝΗΤΟ στο ΜΑΤΙ

websupport Δελτία τύπου

Ψηφίστηκε στις 4-12-2020 ο νόμος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εκσυγχρονισμός Χωροταξικής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», όπου περιλαμβάνονται δύο μείζονος σημασίας για τον Δήμο Μαραθώνος διατάξεις.

Ειδικότερα, με το άρθρο 142 εγκρίνεται η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου μας, δίνοντας λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα, καθώς ο ΣΜΑ λειτουργεί συνεχώς εδώ και 28 έτη και παρέχεται έτσι η δυνατότητα πλήρους αδειοδότησής του.

Επίσης, με το άρθρο 169, υλοποιείται μια από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, η απόκτηση από τον Δήμο Μαραθώνος του ακινήτου επιφάνειας 128.976 τ.μ. στο Μάτι, ιδιοκτησίας του e-ΕΦΚΑ, δηλαδή της έκτασης των Παιδικών Εξοχών Οίκου Ναύτου. Επισημαίνουμε εδώ ότι η καταβολή του τιμήματος θα γίνει από τον ειδικό λογαριασμό αρωγής πυροπλήκτων που χρηματοδοτεί δράσεις και έργα για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 και δεν θίγει τις οποιεσδήποτε αποζημιώσεις υπέρ των πυροπλήκτων συμπολιτών μας.

Ως Δήμαρχος Μαραθώνος υπογραμμίζω ότι πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές για τον τόπο μας νομοθετικές ρυθμίσεις. Μας δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, απαλλαγμένοι από το βραχνά των παλαιότερων προβλημάτων, ώστε να αδειοδοτήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις εγκαταστάσεις του ΣΜΑ. Επίσης, με την παραχώρηση του σχεδόν 129 στρεμμάτων ακινήτου στο μαρτυρικό Μάτι, προωθούμε την αναγέννηση και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, ώστε να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο, προσβάσιμο και ασφαλή χώρο αναψυχής, με σεβασμό στο περιβάλλον, που θα αποτελέσει στολίδι για όλο τον Δήμο μας.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό της Χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς την υποστήριξη και δέσμευση του οποίου δεν θα είχε προχωρήσει η ρύθμιση για την παραχώρηση του ακινήτου του e-ΕΦΚΑ. Επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και στον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, χωρίς την πολύτιμη συμβολή των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η ρύθμιση που αφορά τον ΣΜΑ. Τέλος, ευχαριστώ και όλους τους Βουλευτές οι οποίοι στήριξαν τις ευεργετικές για τον Δήμο μας διατάξεις.

Η Δημοτική μας Αρχή συνεχίζει με πράξεις, προσηλωμένη στον στόχο της αναγέννησης της πόλης μας και στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος

Στέργιος Τσίρκας

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •