Δημοσιεύματα για τα σκουπίδια και η ανακύκλωση στο Δήμο Μαραθώνος

websupport Ανακύκλωση, Δελτία τύπου Σχολιάστε

Στο Δήμο Μαραθώνος σήμερα λειτουργούν:

  • 10 Σημεία με υπογειοποιημένους κάδους ανακύκλωσης
  • 36 «Γωνιές» ανακύκλωσης (μπλε – κόκκινος – κίτρινος – καφέ κάδος & κώδωνας)
  • 2 Πολυκέντρα ανακύκλωσης 4 ρευμάτων: (ένα στη Ν. Μάκρη και ένα στο Μαραθώνα)

Από το 2022 έγινε εισαγωγή του εξειδικευμένου ρεύματος συλλογής βιοαποβλήτων (καφέ κάδος).

Επίσης, εκτελούνται δρομολόγια κινητών πράσινων σημείων σε όλο το Δήμο Μαραθώνος (πρόγραμμα GREEN CITY) κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Επειδή κάποιοι προσπαθούν να μειώσουν την προσπάθεια των συνδημοτών μας που έχουν αγκαλιάσει τα προγράμματα ανακύκλωσης, μόνο και μόνο για λόγους αντιπολίτευσης, τους επισημαίνουμε τα εξής:

Πρώτον, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης Αττικής και ειδικότερα στη σελίδα παρουσίασης των διαθέσιμων στοιχείων (https://recycleattica.gr/#epidoseis) ‘Τα στοιχεία είναι προσωρινά και ΔΕΝ περιλαμβάνουν τις καταγεγραμμένες ποσότητες από άλλες εγκαταστάσεις πλην της ΟΕΔΑ Φυλής, οι οποίες θα προστεθούν σταδιακά μόλις είναι διαθέσιμες.

Επιπλέον, στα στοιχεία του Παρατηρητηρίου δεν περιλαμβάνονται ακόμη τα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης, καθώς και τα κινητά πράσινα σημεία.

Προφανώς τυφλωμένοι από το αντιπολιτευτικό τους μένος δεν βλέπουν για να διαβάσουν σωστά τις διαθέσιμες πληροφορίες, αφού επισημαίνεται ότι τα στοιχεία είναι προσωρινά.

Δεύτερον, μία ματιά μόνο στα ετήσια στοιχεία για το 2022 (όπου και εκεί τα στοιχεία είναι προσωρινά) και ειδικά στον τομέα της ανάκτησης που είναι ίσως ο πλέον σημαντικός γιατί ακριβώς συμβάλλει στην κυκλική οικονομία, ο Δήμος Μαραθώνος είναι πρώτος σε όλη την Αττική με ποσοστό 30,7% όταν ο μέσος όρος για όλους τους δήμους είναι 9,6%! (https://recycleattica.gr/dsp-anakthsh-2022/)

Τρίτο και τελευταίο. Η διαχείριση απορριμμάτων, η ανακύκλωση, η κυκλική οικονομία και βέβαια το ζήτημα του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Γραμματικού, μας αφορούν ΟΛΟΥΣ, σαν κοινωνία. Ας αφήσουν οι αδαείς τις αντιπολιτευτικές κορώνες και ας παρουσιάσουν  – αν έχουν – ένα αξιόπιστο σχέδιο και ρεαλιστικές προτάσεις, κοστολογημένες και αναλυτικές.

Η διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας και προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, την ενεργό συμμετοχή μας. Χρειάζεται διαρκής προσπάθεια, επιμονή και την ευαισθητοποίηση όλων. Δεν είναι ένα σχέδιο της στιγμής, ούτε υλοποιείται μια κι έξω.

Στην ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και του τόπου μας, και υλοποιούμε έργα και δράσεις για να πετύχουμε μαζί τους στόχους μας.

Υ.Γ. Αναμένουμε από την ιστοσελίδα www.dimotisnews.gr να ανασκευάσει και να δημοσιεύσει το παρόν, ως δείγμα της αξιόπιστης και αντικειμενικής προσέγγισης που προσπαθεί να έχει.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *