Διευθετήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης και αδειοδότησης περιφράξεων των υπό κατασκευή πυρόπληκτων κατοικιών

websupport Δελτία τύπου, Τεχνικές Υπηρεσίες

Κατόπιν  παρέμβασης του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τη συμβολή και του Αντιδημάρχου πυρόπληκτων περιοχών Κώστα Μπούφη, διευθετήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης και αδειοδότησης των πυρόπληκτων κατοίκων σχετικά με τη μετακίνηση των περιφράξεων των υπό κατασκευή κατοικιών τους, δεδομένου ότι πληρούνται οι απαραίτητες 3 προϋποθέσεις, σύμφωνα με την επιστολή του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη προς τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών (ΔΑΕΦΚ) η οποία αναφέρει:

Σε όλες τις διοικητικές πράξεις εκτέλεσης εργασιών και αποκατάστασης πυρόπληκτων κτιρίων (άδειες επισκευής και ανακατασκευής) που εκδίδονται έως την έγκριση του ΡΣΕ: 

  1. Απαγορεύεται η κατασκευή νέας περίφραξης
  2. Απαγορεύεται η επισκευή υφιστάμενων περιφράξεων
  3. Υποβάλλεται Υπεύθυνη Δήλωση του ιδιοκτήτη, στην οποία αναγράφεται ότι δεσμεύεται με την έγκριση του ΡΣΕ, και εντός διαστήματος 12 μηνών, να προβεί στην εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για την κατασκευή περίφραξης επί του ορίου της ιδιοκτησίας του, όπως αυτό καθορίζεται από το ΡΣΕ.

Επισυνάπτεται η επιστολή του Γενικού Γραμματέα του Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •