Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο ΝΑΤ

websupport Δελτία τύπου

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας υποδέχθηκε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου  στο Μάτι τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, οι οποίοι παρακολούθησαν την πορεία εξέλιξης των εργασιών ανάπλασης του ΝΑΤ σε πάρκο αναψυχής και μνήμης, βάσει των σχεδίων και της μακέτας του που παρουσιάστηκαν.

Πρόκειται για το πρώτο αίτημα της Δημοτικής Αρχής από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της προς τον Πρωθυπουργό αλλά και προσωπικό όραμα του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα που πλέον γίνεται πραγματικότητα.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβεβαιώνει το εμβληματικό αυτό έργο που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Μαραθώνος αλλά και τη συνολική και επίμονη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αναγέννηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας τους πρόσφερε εικόνες του Αγίου Εφραίμ και δέχθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ένα αναμνηστικό δώρο εμπνευσμένο από παράσταση ελληνικού καραβιού του 4ου αι. π.Χ. ενώ στη συνέχεια φύτεψαν συμβολικά 4 δένδρα.

Η έκταση εμβαδού περίπου 130 στρεμμάτων με την ολοκλήρωση της ανάπλασης θα περιλαμβάνει πλούσια φύτευση σε όλο το χώρο και ήπιου χαρακτήρα υποδομές για οικογένειες, 3η ηλικία και ΑμεΑ, μεταξύ των οποίων όργανα παιδικής χαράς, ποδηλατόδρομο, χώρους περιπάτου, πάρκο ανακύκλωσης, χώρους παιχνιδιού και ξεκούρασης, γήπεδα beach volley, αντισφαίρισης, 5×5 κ.α.  πάντα με σεβασμό προς την φύση και τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Ο Πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έθεσε στη διάθεσή μας ένα πολύ σημαντικό ποσό, μέρος του οποίου αξιοποιείται για να κατασκευαστεί αυτό το πάρκο. Τα υπόλοιπα χρήματα και τα περισσότερα θα χρησιμοποιηθούν, όπως γνωρίζετε, για να κατασκευάσουμε ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα κοινωνικών κατοικιών, για να μπορέσουμε να στεγάσουμε συμπολίτες μας οι οποίοι έχασαν τα σπίτια τους στην καταστροφική φωτιά, σε υπερσύγχρονες κατοικίες. Κάναμε κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα. Οφείλουμε να «προικίσουμε» αυτή την πόλη και με χώρους πρασίνου, όπως αυτό το πάρκο, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο πάρκο στην Ανατολική Αττική. Τα χρήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας πιάνουν τόπο και με το καλό στην επόμενη επίσκεψή σας θα δείτε και την πρόοδο των έργων των κατοικιών που κατασκευάζουμε».

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας ευχαρίστησε  για ακόμη μια φορά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την παραχώρηση της έκτασης,  όπως επίσης και την Κυπριακή Δημοκρατία για τη χρηματοδότηση του έργου.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, από την Κυπριακή Δημοκρατία ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού & Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν.Αττικής Θανάσης Αυγερινός, ο Δήμαρχος Ραφήνας –Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, οι εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Βαγγέλης Γκουντούφας, Σταύρος Τσιλικούνας, Παναγιώτης Δρούγας, Θανάσης Ρέππας, Ιωάννα Βέρδη, ο  Γενικός Γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης, οι εκπρόσωποι της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ανατ. Αττικής Ελένη Ανδρίκου, Βασιλική Σκαράκη, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Στάμος, Νίκος Καραγιάννης, Γιάννης Μπούσουλας, Δημήτρης Μακρής, Κώστας Μπούφης, Γιώργος Ζορμπάς, Βαγγέλης Σωτηρίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Τσίρκας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Μάκρης Κώστας Κουλούκουσας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικηφόρος Μπατζές, Γιώργος Ζούρος, Δημήτρης Τσακυργιάννης, ο τοπικός Σύμβουλος Γιώργος Λέπουρης, εκπρόσωποι των Συλλόγων του Δήμου κ.α.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •