ημερίδα - workshop

“Μέσα από τα μάτια μας” | Βιωματικό εργαστήριο επικοινωνιακών δεξιοτήτων

administrator Δελτία τύπου

Ο Δήμος Μαραθώνος διοργανώνει την πραγματοποίηση Βιωματικoύ εργαστηρίου επικοινωνιακών δεξιοτήτων “Μέσα από τα μάτια μας” την 18η Δεκεμβρίου, σε αίθουσα του Λυκείου Νέας Μάκρης και ώρα 17:30 – 20:30.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς αλλά και σε όποιον επιθυμεί να κατανοήσει βαθύτερα τους τρόπους επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά και να αποκτήσει εργαλεία και δεξιότητες αποτελεσματικότερης επικοινωνίας με τον εκάστοτε άλλο.
Διάρκεια: 3 ώρες με διάλειμμα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 30 άτομα. Αιτήσεις συμμετοχής στα τηλ. 2294320972 και 2294061200.

ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
– Κατανόηση τρόπων επικοινωνίας
– Επεξεργασία επικοινωνιακών εργαλείων
– Επίλυση προβλημάτων
– Ενσυναίσθηση
– Ενδυνάμωση
– Άνοιγμα στην ομάδα / Μοίρασμα εμπειριών
– Συναισθηματική Έκφραση

ΔΟΜΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:
1. Συστάσεις – προσδοκίες συμμετεχόντων
2. Ορισμός και καταγραφή ιδεών για την έννοια της επικοινωνίας
3. Συνθήκες και είδη επικοινωνίας
4. Βιωματική Άσκηση 1: Μέσα από τα μάτια μας
5. Διάλειμμα
6. Δεξιότητες και εργαλεία επικοινωνίας
7. Βιωματική Άσκηση 2: Παιχνίδια ρόλων
8. Συμπεράσματα – Συζήτηση
9. Κλείσιμο εργαστηρίου

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την εξαιρετική σύμβουλο, Σπυριδούλα Πατούνα, η οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για οργάνωση μιας σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Είναι Αριστούχος απόφοιτη Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Συμβουλευτικής στην Εκπαίδευση την Υγεία και την Εργασία, του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Ζει στο εξωτερικό. Έχει εργαστεί σε σχολεία, οργανισμούς ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και την Ολλανδία. Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές έρευνες αναφορικά με τις εξαρτήσεις, την οικογένεια, την γυναικεία κακοποίηση και την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και με ζητήματα πολυπολιτισμικότητας. Συμμετέχει ως εισηγήτρια στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο Βόλο, με εισήγηση στην ενότητα των εξαρτήσεων και της απεξάρτησης.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •