Μέτρο προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων εντός του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα

Τμήμα Πληροφορικής Δελτία τύπου

Από μέρους του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, Υμηττού & Νοτιοανατολικής Αττικής (ΦΟΔΕΠΑΣΜΥΝΑ) σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), τις ημέρες υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, θα ενεργοποιείται η εφαρμογή της απόφασης του/της καθ’ ύλην αρμόδιου/ας Αντιπεριφερειάρχη, Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, της Π.Ε. Νοτίου, Βορείου & Κεντρικού Τομέα.

Στις περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, βαθμού επικινδυνότητας 4 ή 5, θα εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων εντός του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχινά- Μαραθώνα, του Εθνικού Δρυμού Σουνίου και του Υμηττού. Η απαγόρευση θα αφορά στην ημέρα πρόβλεψης και θα έχει ισχύ από την 7η πρωϊνή αυτής έως την 7η πρωϊνή της επομένης. Παρακαλείται το κοινό και οι υπηρεσίες όπως συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών, που θα περιπολούν στις παραπάνω περιοχές.

Τέλος, παρατίθεται συνημμένα ενημερωτικό έντυπο υλικό του Φορέα Διαχείρισης για θέματα προστασίας και εφαρμογής του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στο πευκοδάσος και στην παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα.


Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •