Οικοσύστημα Μαραθώνα

Νοιάζομαι για τον τόπο μου | Φροντίζω γι’ αυτόν | Ενεργώ υπεύθυνα

administrator Δελτία τύπου σχόλια

Η σωστή διαχείριση και η αποφυγή τοποθέτησης προϊόντων αποκομιδής (απορρίμματα – κλαδιά – γκαζόν – οικοσκευές) σε ελεύθερους χώρους είναι ευθύνη όλων μας. Ας μην επιτρέψουμε σε κάποιους ασυνείδητους να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας, να δημιουργούν εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς και να υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την αισθητική της περιοχής που ζούμε.
Ο Δήμος Μαραθώνος είναι παγκόσμιο σύμβολο για την ιστορία και τον πολιτισμό του. Ας αποτελέσει ευρωπαϊκό πρότυπο περιβαλλοντικής συνείδησης.

Είναι στο χέρι όλων μας!Γεώργιος Ζούρος, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας & Δικτύων

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Μαραθώνος η παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων επισείει ποινές και πρόστιμα.

Γραφείο Καθαριότητας &
Περιβάλλοντος
(φυτικά υπολείμματα, οικοσκευές κ.λπ.)
22943 20936
22943 20933
22943 20537

Σταθμός Μεταφόρτωσης
22943 20538 / 22943 20548

ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ

  1. Πριν προβώ σε εργασίες ενημερώνω τον Δήμο για τον όγκο των κλαδευτικών υπολειμμάτων.
  2. Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας προγραμματίζω την ημερομηνία εργασιών.
  3. Ο Δήμος έρχεται να κάνει αυτοψία.
  4. Πληρώνω το αντίστοιχο παράβολο ΑΝ χρειάζεται (ανάλογα με τον όγκο)
  5. Καθορίζεται η ημερομηνία κατά την οποία αυτοκίνητο του Δήμου έρχεται για την περισυλλογή

ΕΝΕΡΓΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ΔΕΝ βγάζω και ΔΕΝ εναποθέτω τα φυτικά υπολείμματα σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους – ελεύθερους χώρους

Με δικό μου μέσο (χωρίς χρέωση παράβολου) μεταφέρω τα φυτικά υπολείμματα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, εκτός Κυριακής.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σχόλια 3

  1. Μπούρδες στη νιοστή δύναμη! Τι “παγκόσμια σύμβολα” κι αηδίες. Μιά δουλειά σωστή δεν ξέρουν να κάνουν. Η οδός Μεσολογγίου στην Παραλία Μαραθώνα ΒΟΑ!!!! Η κατάσταση είναι απελπιστική! Τα συνεργεία-που ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2017 έχουμε καλέσει να καθαρίσουν και παρουσιάστηκαν μόλις τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ- “καθαρίζουν” δημοτικά οικόπεδα με… μπουλντόζες σπρώχνοντας τα αγριόχορτα πυργώνοντας τα σε ύψος 5 μέτρων αφήνοντας αψέκαστα τα καλάμια που ξαναφυτρώνουν την επόμενη μέρα κιόλας. Το καλύτερο; Ρίχνουν τα αποσκούπιδα ΣΤΑ ΔΙΠΛΑΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ του κοσμάκη!!! Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο. Όσο για “επικοινωνία”; Άδειες κουβέντες από τον κάθε λογής ανευθυνοϋπεύθυνο που πρέπει να χαρτοσημάνει κανείς αίτηση για να τον πετύχει στο τηλέφωνο. Ό,τι η “ηλεκτρονική κάρτα”; Μιά απ’τα ίδια. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!! ΑΙΔΩΣ!!!!!

  2. Ντροπή σας! Πήρα προσωπικά τον κύριο Γιώργο Κοροβέση, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στο κινητό του και μου έκλεισε στα μούτρα, ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ!

  3. Ωραία όλα αυτά, όμως με τα ξερά που πάνε και αφήνουν όλοι νύχτα γύρω απο τους σκουπιδοτενεκέδες τι γίνεται? Πρέπει να κάνουμε τους ρουφιάνους ή να φυλάμε σκοπιές να μην πετάνε οι διάφοροι τα κλαδέματα τους? Σε τηλεφώνημα που κάναμε στο δήμο ενεργώντας και προληπτικά για να μην πάρουμε καμια φωτιά κι εμείς μιας και τα κλαδιά και το κομμένο γκαζόν έχει φτάσει στη μέση του δρόμου, η απάντηση του δημοτικού υπαλλήλου ήταν: πρόβλημα σας και οτι κακώς πετάμε τα κλαδιά στους κάδους, οτι τα φορτηγά δεν έχουν πετρέλαιο και όταν βρουν και έχει δρομολογίο προς εμάς το φορτηγό ίσως περάσει να τα μαζέψει.
    Αγίας Μαρίνας Μαραθώνας… Νοιάζομαι για τον τόπο μου και φροντίζω για αυτον.

Σχολιάστε