Ο Δήμος Μαραθώνος εφιστά την προσοχή των κατοίκων του απέναντι στην αύξηση των κρουσμάτων του κορονοιού Covid-19

websupport Δελτία τύπου

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων κορονοιού στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Παρά το γεγονός ότι διανύουμε το τρίτο lockdown και ως εκ τούτου θα έπρεπε να υπάρχει η ελάχιστη κινητικότητα και στις περιοχές του Δήμου μας, και κατ’ επέκταση μειωμένη διασπορά, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Αντιλαμβανόμαστε ότι έχει επέλθει κόπωση λόγω της κατάστασης, που σε συνδυασμό με την οικονομική αβεβαιότητα που πλήττει τους κατοίκους των περιοχών μας, οι αντοχές κάμπτονται.

Παρακαλούμε θερμά τους δημότες μας να μην επαναπαύονται, καθώς η διασπορά του ιού συνεχίζει ακάθεκτη. Σας συστήνουμε να περιορίσετε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις σας και τις συναναστροφές σας με πρόσωπα εκτός της οικογένειας, καθώς ο κορονοιός βρίσκει ευκολότερα έδαφος εξάπλωσης. Άλλωστε τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι πλέον πλήττει τις νεότερες ηλικίες, αυξάνοντας έτσι τους ασυμπτωματικούς φορείς οι οποίοι μεταδίδουν τον ιό και στους μεγαλύτερους που κινδυνεύουν περισσότερο. Ας μην εγκαταλείψουμε τώρα την προσπάθεια.

Επειδή ο αριθμός των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας είναι ελάχιστος, ας είμαστε όλοι μας πιο προσεκτικοί. Ο δρόμος είναι μακρύς. Ας αναλογιστούμε όλοι μας ότι οι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Ας συμβάλλουμε κι εμείς στον αγώνα τους, φορώντας παντού μάσκα, ακολουθώντας τους κανόνες υγιεινής και περιορίζοντας κατά πολύ τις μετακινήσεις μας.

Για άλλη μια φορά το μήνυμά της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μαραθώνος είναι «Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς».  Ας προστατεύσουμε, αναλογιζόμενοι την ατομική ευθύνη, τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Ας κρατήσουμε τον τόπο μας ασφαλή και λειτουργικό.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •