Ο Δήμος Μαραθώνος και η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης ενισχύουν την προσπάθειά τους για την μείωση του πληθυσμού αδέσποτων σκύλων

websupport Δελτία τύπου, Ζώα Συντροφιάς

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Μαραθώνος ξεκινά  συνεργασία με τη Μ.Κ. Φιλοζωική Οργάνωση «Zero Stray Pawject», για να εργαστούμε από κοινού για έναν Δήμο Μαραθώνος χωρίς αδέσποτους σκύλους.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος, κ. Στέργιος Τσίρκας υπέγραψε το Συμφωνητικό Συνεργασίας και πραγματοποίησε συνάντηση με τους συνεργαζόμενους Τοπικούς Κτηνιάτρους, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Τουρισμού & Διαχείρισης Αδέσποτων  κ. Δημήτρη Παπαϊωάννου, την Διευθύντρια Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και υπεύθυνη της πρωτοβουλίας και συντονισμού του προγράμματος κα. Ελευθερία Χατζηγαβριήλ και την Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας κα. Σοφία Βασταρδή.

Τους προηγούμενους μήνες πραγματοποιήθηκε συνεργασία, της κας. Χατζηγαβριήλ με τους Silja Schiller-Moumtzidis, Διευθύντρια και συνιδρύτρια της Zero Stray Pawject, Inc και Θοδωρή Μουμτζίδη, για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση του προγράμματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για την υλοποίηση και την επιτυχία της δράσης.

Η Zero Stray Pawject, Inc δέχτηκε μια ειδική επιχορήγηση από μία από τις μεγαλύτερες φιλοζωικές οργανώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, το Battersea  Dogsand  Cats Home, το οποίο θα υποστηρίξει τη νέα προσπάθεια της στο δήμο Μαραθώνος. Η επιχορήγηση θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την επιδότηση τσιπαρίσματος και/ή στείρωσης δεσποζόμενων σκύλωνΗ Zero Stray Pawject χρηματοδοτεί καμπάνιες ενημέρωσης και εκπαίδευσης για κηδεμόνες που είτε δεν μπορούν οικονομικά να τσιπάρουν και να στειρώσουν τον σκύλο τους είτε είναι επηρεασμένοι αρνητικά.

Η συνεργασία του Δήμου Μαραθώνος με την Zero Stray Pawject , αφορά αποκλειστικά και μόνο τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων σκύλων

Οι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνος, που θα δηλώσουν ενδιαφέρον να ευεργετηθούν από το πρόγραμμα θα πρέπει να αποδεικνύουν την μόνιμη κατοικία τους και να συμπληρώνουν σχετική Αίτηση- Ερωτηματολόγιο, την οποία μπορούν να προμηθευτούν είτε από τα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση agricultural@marathon.gr       

Τηλ. επικοινωνίας 2294061200,  2294320957.

Είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε, επιπλέον, για το καλό του τόπου μας και να κάνουμε τον Δήμο Μαραθώνος ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέρος για ανθρώπους και ζώα.


Διαδικασία εκτέλεσης επιδοτούμενων κτηνιατρικών πράξεων

  1. Ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης σκύλου (ή σκύλων) υποβάλει ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ το ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (Αίτηση εγγραφής στο Δημοτικό Μητρώο Σκύλων) με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( agricultural@marathon.gr) ή με φυσική παρουσία στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα με συνημμένα τα δικαιολογητικά δημοτικότητας ή μόνιμης κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΗ ή απόδειξη ηλεκτρονικής υποβολής μισθωτηρίου ή έντυπο Ε1 όπου αναφέρεται η μόνιμη κατοικία ή φιλοξενία ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας).
  2. Τα δικαιολογητικά αυτά θα συλλέγονται στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα από τους υπαλλήλους, Νέα Μάκρη: Πολυξένη Καζάνη, Μαραθώνα: Αθανάσιος Ράπτης, Γραμματικό: Ελένη Κάκαρη, Βαρνάβα: Αικατερίνη Φλώρου. Και θα διαβιβάζονται στην Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης η οποία εξετάζει τα δικαιολογητικά δημοτικότητας ή μόνιμης κατοικίας και εγκρίνει κατά περίπτωση.
  3. Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, εφόσον εγκρίνει το αίτημα, εγγράφει τον ιδιοκτήτη και κάθε σκύλο του στην λίστα του κτηνίατρου επιλογής.
  4. Η λίστα αυτή αποστέλλεται στον κάθε κτηνίατρο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε ο κάθε κτηνίατρος να γνωρίζει ποιοι ιδιοκτήτες και ποια σκυλιά έχουν εγκριθεί.
  5. Ο κτηνίατρος, επικοινωνεί με τους ιδιοκτήτες σκύλων, με βάση τα ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας της λίστας που του έχει δώσει ο δήμος.
  6. Ο κτηνίατρος εκτελεί τις κτηνιατρικές πράξεις (σήμανση, στείρωση, ή και τα δυο).
  7. Ο κτηνίατρος φροντίζει ώστε ο ιδιοκτήτης να έχει τα απαραίτητα έγγραφα π.χ. πιστοποιητικό ηλεκτρονικής σήμανσης, ερωτηματολόγιο Δήμου (συμπληρωμένο πλήρως), πιστοποιητικό στείρωσης
  8. Ο ιδιοκτήτης ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να υποβάλλει το Πιστοποιητικό Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης του σκύλου του (χορηγείται από τον κτηνίατρο), στο Πρωτόκολλο του δήμου.
Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •