Ο Δήμος Μαραθώνος στην ημερίδα «Πληρώνω όπως Πετάω»

websupport Ανακύκλωση, Δελτία τύπου

Ο Δήμος Μαραθώνος, με εκπρόσωπο τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Τουρισμού & υπεύθυνο για θέματα ανακύκλωσης Νίκο Καραγιάννη, συμμετείχε στην ημερίδα που ήταν αφιερωμένη στα συστήματα τιμολόγησης «Πληρώνω όπως Πετάω: ελληνικές εμπειρίες και ευρωπαϊκές πρακτικές» σε διοργάνωση της Περιφέρειας, του ΕΔΣΝΑ και της D-Waste, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Το σύστημα «Πληρώνω όπως Πετάω» αφορά σε ένα διαφορετικό σύστημα χρέωσης των δημοτικών τελών στον τομέα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων, το οποίο και θα αποτελεί οικονομικό κίνητρο για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για τη μείωση του όγκου των αποβλήτων τους και την ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, φορέων διαχείρισης απορριμμάτων και συζητήθηκαν οι προκλήσεις, οι ελληνικές και ευρωπαϊκές εφαρμογές του συστήματος, οι δυνατότητες τιμολόγησης και συμμετοχής του κοινού και έγινε ενημέρωση για τις διεθνείς καλές πρακτικές όσον αφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων. Τα αποτελέσματα της συζήτησης μόνο χρήσιμα θα φανούν για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των δημοτών μας στο άμεσο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μαραθώνος έχει καταθέσει πρόταση στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ για την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος με επιτυχή καταχώρηση.

Η  προσπάθεια για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης του πληθυσμού μας, συνεχίζεται.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •