Ο νικητής του φετινού Μαραθωνίου Κώστας Γκελαούζος στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

websupport Δελτία τύπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου η εκδήλωση προς τιμήν του φετινού νικητή του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Κώστα Γκελαούζου στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Ο Κώστας Γκελαούζος δώρισε τα μετάλλια και τα παπούτσια του από τους αγώνες στους οποίους διακρίθηκε στο παρελθόν, τα στεφάνια ελιάς από τις προηγούμενες απονομές του, όπως επίσης και το χρυσό μετάλλιο, τα  παπούτσια, τον αριθμό αλλά και την στολή που φόρεσε στον φετινό Μαραθώνιο στον οποίο αναδείχθηκε νικητής σημειώνοντας ένα μοναδικό ρεκόρ.

Τα κειμήλια της προσωπικής του συλλογής που θα εκτίθενται μόνιμα στο Μουσείο και θα εμπλουτίσουν την ήδη πλούσια συλλογή του, παρέλαβε ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας.

Καλεσμένος επίσης ήταν και ο μεγάλος Πρωταθλητής Νίκος Πολιάς, που κατείχε το ρεκόρ στην Αυθεντική διαδρομή για 17 ολόκληρα χρόνια μέχρι και τις 14.11.2021 ενώ ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση είχε ο γηραιότερος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος Στέλιος Πρασσάς που φέτος κατάφερε να τερματίσει ξανά παρά τα 90 του χρόνια.

Τιμητική πλακέτα στον Κωνσταντίνο Γκελαούζο απένειμαν:

Δήμαρχος Μαραθώνος  Στέργιος Τσίρκας, παρουσία των Αντιδημάρχων Ευάγγελου ΚυπαρίσσηΧρήστου Στάμου και Δημήτρη Παπαϊωάννου, των Δημοτικών Συμβούλων Δημήτρη Μακρή και Στέλιου Γεραμάνη, των Προέδρων της Κοινότητας Μαραθώνος και Νέας Μάκρης Κώστα Λάσκου και Κώστα Κουλούκουσα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Β.Α. Μαρία Καραχάλιου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Τελμησσού Βλάσσης Καραβασίλης, ο Πρόεδρος της ομάδας Μάχη Μαραθώνα Παναγιώτης Γκιάλπης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Τύμβος Μιρέλα Κωνσταντιανού και ο Αντιπρόεδρος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης Αργύρης Αλεξανδρής.

Στο δεύτερο μέρος, βραβεύθηκαν από τον Δήμαρχο Μαραθώνος, τον Λυκειάρχη Περικλή Καλατζή και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Μαραθώνος Ειρήνη Τσούτσουρα οι τοπικοί μας πρωταθλητές στο kick boxing, οι 7 μαθητές του Λυκείου Μαραθώνα οι οποίοι πέτυχαν πρόσφατα σημαντικές παγκόσμιες και ευρωπαϊκές  διακρίσεις.

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι: Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος, 1η θέση ατομικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Σταμάτης Κατσαγώνης, 1η θέση ατομικό και 2η θέση ομαδικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Ζωή Μαλαγασιώτου, 2η θέση ατομικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Στάθης  Μέξης, 2η θέση ομαδικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Ελένη Μπέλλου, 3η θέση ομαδικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Eλευθερία Παππά 3η θέση ατομικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, Κατερίνα Τσέλιου, 3η θέση ατομικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και πρόεδρος Γονέων του Δημοτικού σχολείου Κάτω Σουλίου Ιωάννα Ζούμα, η Πρόεδρος του Μαραθώνιου Αθλητικού Συλλόγου Γιώτα Μάμαλη και η Πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Ρούλα Αρκά. 

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Μεγάλη τιμή για τον Μαραθώνα μας  να φιλοξενούμε σήμερα τους πρωταθλητές μας Κώστα Γκελαούζο και Νίκο Πολιά και χαρά μας που έχουμε μαζί μας και τον Στέλιο Πρασσά που τερμάτισε ξανά φέτος στα 90 του χρόνια. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την νεολαία μας, τους τοπικούς πρωταθλητές μας που μας κάνουν υπερήφανους με τις διακρίσεις τους. Οι μαθητές αυτοί είναι το μέλλον μας και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ο Κώστας και ο Νίκος είναι το καλύτερο παράδειγμα για να ακολουθήσουν οι νέοι μας. Ευχαριστώ θερμά τον Κώστα Γκελαούζο που μας δωρίζει τα κειμήλιά του. Είναι τεράστια η τιμή που μας κάνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την νίκη του. Είμαι σίγουρος ότι έχει πολλά μετάλλια να κερδίσει ακόμη στο μέλλον.»

«Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να αφήσω το στίγμα μου στον Μαραθώνα και στο Μουσείο. Τα ρεκόρ είναι για να τα ξεπερνάμε και για να παραδειγματιζόμαστε να γίνουμε καλύτεροι, είναι τα σκαλοπάτια για τα επόμενά μας βήματα», δήλωσε ο Κώστας Γκελαούζος.

«Ευχαριστώ τον Δήμο Μαραθώνος και το Μουσείο για την πρόσκληση. Όντως τα ρεκόρ όπως είπε και ο Κώστας είναι για να καταρρίπτονται, να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και να κάνουμε καλύτερη την κοινωνία μας», δήλωσε ο Νίκος Πολλιάς.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •