Βιολογικός καθαρισμός

Στη τελική φάση το έργο της Αποχέτευσης του Δήμου Μαραθώνος

administrator Δελτία τύπου

Συνάντηση της  Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για τα έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων  στον Δήμο Μαραθώνα πραγματοποιήθηκε στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019. Στην συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Γεώργιο Κολοβό και από την πλευρά της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. η Βοηθός Γενική Διευθύντρια Έργων Ανατολικής Αττικής  κα Γεωργία Στεφανάκου, μαζί με αρμόδια στελέχη.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε το μείζον ζήτημα του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) του Δήμου Μαραθώνος και του Δικτύου Αποχέτευσης, οι εν εξελίξει διαδικασίες έγκρισης της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα των έργων. Η ΕΥΔΑΠ έχει ολοκληρώσει τις σχετικές μελέτες των έργων και βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία και θα δώσει το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση και την υλοποίησή του. Η δημοπράτηση των έργων αναμένεται εντός του 2020.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι δυνατότητες του Δήμου Μαραθώνα σε σχέση με την επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού που θα προκύψει μετά την κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων για διάφορες χρήσεις (άρδευση, κλπ).  Προκειμένου να προχωρήσει η ΕΥΔΑΠ σε πιο λεπτομερείς μελέτες για το εν λόγω θέμα, συμφωνήθηκε να υπογραφεί καταρχήν ένα Πρωτόκολλο Συναντίληψης μεταξύ της ΕΥΔΑΠ, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Μαραθώνος  και των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων. 

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί στο ελάχιστο διάστημα που βρισκόμαστε στο τιμόνι του Δήμου,  συμβάλλουμε ήδη σημαντικά στο σημαντικότερο (πλην όμως «εγκαταλειμμένο» από πλευράς Δήμου) έργο, το οποίο θα  προχωρήσουμε, οδηγώντας το στην τελική φάση υλοποίησης, την έγκριση χρηματοδότησης και τη δημοπράτησή του. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι ν’ αγωνιζόμαστε σε πολλά μέτωπα παράλληλα, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Ευχαριστώ θερμά τη Διοίκηση της  ΕΥΔΑΠ και προσωπικά την κα Στεφανάκου και τους συνεργάτες της για την άριστη συνεργασία μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας μετά το πέρας της συνάντησης στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ.