Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων «Lausanne 2020»

administrator Δελτία τύπου

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα στην Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας

Ως επίσημοι προσκεκλημένοι του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και μέλους της ΔΟΕ κ. Σπύρου Καπράλου, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Στέργιος Τσίρκας και ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Στάμος, στην τελετή αφής και παράδοσης της Φλόγας, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Lausanne 2020».
Η σημαντική αυτή τελετή, παγκοσμίου ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 όπου το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων: το μέλος της ΔΟΕ κα Danka Bartekova, o πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ελβετίας κ. Jürg Stahl, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης και σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, τόσο με τους προαναφερθέντες όσο και με άλλους αξιωματούχους της Κυβέρνησης, αλλά και υψηλόβαθμους παράγοντες του Αθλητισμού, αναφορικά με τον Κλασικό Μαραθώνιο και την τελετή αφής της Φλόγας στον Τύμβο του Μαραθώνα.
Εν κατακλείδι, όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν για στενή συνεργασία, διαρκή επικοινωνία ενόψει της τελετής αφής και του αγωνίσματος στον Μαραθώνα, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, καθώς κι ενέργειες για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου παγκόσμιου γεγονότος και των παράλληλων εκδηλώσεων.
Η έντονη καθημερινή δραστηριότητα της νέας Δημοτικής Αρχής του Μαραθώνα και προσωπικά του δήμαρχου κ. Στέργιου Τσίρκα, είναι προφανές ότι οδηγεί στην εξωστρέφεια του Δήμου και την προσπάθεια αξιοποίησης κι «εκμετάλλευσης» όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών του και φυσικά, τη «ναυαρχίδα» όπως είναι η Κλασική Μαραθώνια Διαδρομή.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •