Τηλεδιάσκεψη για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) για το Μάτι στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ

websupport Δελτία τύπου

Στην τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο συνεδρίασης του ΚΕΣΥΠΟΘΑ (Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων), σήμερα 19 Ιουλίου 2021, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας επανέλαβε τις απόψεις και προτάσεις του Δήμου μας για τα παρακάτω ζητήματα που αφορούν στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών και των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.

Συγκεκριμενα :

1) Για το ρέμα «Παπά» πρότεινε την υπογειοποίηση – εγκιβωτισμό του, τουλάχιστον από την Πανορμιτών Τήνου έως την εκβολή του, σύμφωνα και με την εγκεκριμένη μελέτη του Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι μέσω Αργυράς Ακτής, κάτι που θα δημιουργήσει σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα.

2) Σχετικά με το Παράλιο Μέτωπο, έθεσε την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος των νόμιμων ιδιοκτησιών σχετικά με την απόσταση από τον αιγιαλό, τη δυνατότητα μεταβίβασής τους και την έκδοση αδειών επισκευών. Επεσήμανε ότι πέρα από τα ωραία σχέδια, οι λύσεις που θα δοθούν πρέπει να είναι υλοποιήσιμες και δίκαιες.

3) Για την στεγαστική αποκατάσταση  των δικαιούχων πυροπλήκτων, δεν δέχθηκε την πρόταση των μελετητών για ανέγερση κατοικιών στην περιοχή του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Αγίας  Μαρίνας – κάτι το οποίο έγινε δεκτό – και αντιπρότεινε τη χρήση εκτάσεων από τις εισφορές γης.
Επίσης, έθεσε το ερώτημα πώς είναι δυνατόν, δικαιούχος στεγαστικής αποκατάστασης του Δήμου μας να αποκατασταθεί στεγαστικά σε άλλο Δήμο (και το αντίστροφο), το οποίο όμως δεν απαντήθηκε.

4) Επίσης, τόνισε τα ζητήματα για την Αμπελούπολη και τον Προβάλινθο και έγινε δεκτό να προχωρήσει η μελλοντική τους πολεοδόμηση, αφού λυθούν τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες.
Στη συζήτηση για την Αμπελούπολη και τον Προβάλινθο συμμετείχε και ο νομικός που έχει αναλάβει εκ μέρους του Δήμου μας, καθηγητής κ. Ευστρατίου, θέτοντας καίρια και σοβαρά ερωτήματα, τα οποία επίσης δεν απαντήθηκαν.

5) Για τον παράλληλο προς τη Λεωφόρο Μαραθώνος δρόμο και την κυκλοφοριακή μελέτη, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας υποστήριξε ότι δεν αποτελεί εφικτή λύση. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε και οι προτεινόμενες λύσεις να είναι πραγματοποιήσιμες και να μην θίγονται οι νόμιμοι ιδιοκτήτες.

Παραμένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας και στηρίζουμε τους συμπολίτες μας, ώστε να βρεθούν και να υλοποιηθούν άμεσα, οι πλέον κατάλληλες και ρεαλιστικές λύσεις, τόσο για την αποκατάστασή τους, όσο και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ολόκληρης της πόλης.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •