Μπάλα παντού - ΕΠΟ

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ποδοσφαίρου στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Βουτζά | Μπάλα παντού

administrator Δελτία τύπου

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θεσμοθετεί, στο πλαίσιο του εξαετούς αναπτυξιακού προγράμματος “Μπάλα παντού“, την ετήσια «Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ποδοσφαίρου».

Η πρώτη «Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ποδοσφαίρου» θα διοργανωθεί σε συνεργασία της ΕΠΟ με το Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου, το Δήμο Μαραθώνα και την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στις 10:00, στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Βουτζά, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημίες  από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με πρωτοβουλία της Τεχνικής Επιτροπής, επέλεξε ομόφωνα την συγκεκριμένη περιοχή έχοντας ως κεντρική προτεραιότητα να συνεισφέρει έμπρακτα, υλικά και ηθικά, στη συνολική προσπάθεια της κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς ζωής και επιπλέον, μέσω του ποδοσφαίρου, να συντελέσει αφενός στην επανενεργοποίηση ενός αθλητικού χώρου και αφετέρου να μεταφέρει στους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πυρόπληκτης περιοχής το πνεύμα και τη χαρά της συμμετοχής στο παιχνίδι και τις Αξίες του ποδοσφαίρου.

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης η ΕΠΟ ανέλαβε την μετατροπή του χώρου σε γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται η διεξαγωγή μίνι τουρνουά για αγόρια και κορίτσια,  καθώς και η δημιουργία χώρου για -εν παραλλήλω- διεξαγωγή εκπαιδευτικών παιχνιδιών υπό την εποπτεία του Τεχνικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας κ. Χ. Ζελενίτσα και των προπονητών των Εθνικών μας ομάδων, οι οποίοι έχουν προσκληθεί και θα βρίσκονται κοντά στους νεαρούς μαθητές.

Την εκδήλωση θα υποστηρίξουν  επίσης διεθνείς ποδοσφαιριστές-μέλη της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 και στους μαθητές θα μοιραστούν δώρα και γλυκά από την Ε.Π.Ο. και τους χορηγούς της, οι οποίοι με ιδιαίτερη ζέση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό ενόψει των εορτών.

“Το ποδόσφαιρο είναι το ευρύτερο κοινωνικό φαινόμενο διεθνώς, κατά συνέπεια η ενεργή παρουσία του στα κοινωνικά δρώμενα αποτελεί υποχρέωση όλων μας. Η ΕΠΟ αποφάσισε από την πρώτη στιγμή της καταστροφής να βρίσκεται κοντά στους πληγέντες συμπολίτες μας και αυτή είναι η πρώτη οργανωμένη πρωτοβουλία μας. Θα ακολουθήσουν κι άλλες, καθώς ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο οφείλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσφοράς στον άνθρωπο και την κοινωνία”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο κ. Ευάγγελος Γραμμένος για την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας.

Περισσότερα για το πρόγραμμα “Μπάλα παντού” στο https://www.epo.gr/News.aspx?a_id=48243&NewsType=21

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •