καιρός

΄Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ

Γραφείο τύπου Δελτία τύπου

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

Α. Σήμερα Παρασκευή (05-04-2019) από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας και των Παξών) και τη Δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Β. Αύριο Σάββατο (06-04-2019) την Κεντρική και την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία, τις Βόρειες Σποράδες, μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά και την Κρήτη και από νωρίς το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τη Χίο και νοτιότερα.

Γ. Την Κυριακή (07-04-2019) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες τα Δωδεκάνησα.

2. Νοτιοανατολικοί άνεμοι που η έντασή τους, σήμερα Παρασκευή (05-04-19) στο Νότιο Ιόνιο και αύριο Σάββατο (06-04-19) στις κεντρικές και τις νότιες περιοχές της ανατολικής χώραςθα φτάνει τα 8 και πρόσκαιρα στα νότια τα 9 Μποφόρ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δεύτερα (08-04-2019) προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδεςστη Δυτική και βαθμιαία τη Βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τα δελτία τύπου της ΓΓΠΠ (www.civilprotection.gr), τα τακτικά δελτία πρόγνωσης της ΕΜΥ (www.emy.gr) και να είναι προσεκτικοί, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •