Έναρξη εργασιών αποκατάστασης οδοποιίας στο Μάτι

websupport Δελτία τύπου, Τεχνικές Υπηρεσίες

Κανείς δεν έχει ξεχάσει τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών. Ως Δήμαρχος Μαραθώνος, σας δηλώνω ότι, εμείς, ως Δημοτική Αρχή, μένουμε πιστοί στην προεκλογική μας δέσμευση. Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής, ειδικά για τους κατοίκους περιοχών, όπως το Μάτι, ήταν και είναι  πρωταρχικό μας μέλημα. Γνωρίζουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας σας, και ειδικότερα τις πολλές κακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο της περιοχής και ξεκινάμε να το επιλύουμε. Σας το οφείλουμε και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την υπομονή και την κατανόησή σας στις καθυστερήσεις.

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου αρχίζουν τα πρώτα βελτιωτικά έργα οδοποιίας στο Μάτι. Οι εργάτες είναι έτοιμοι και από το πρωί θα ασφαλτοστρώνουν με πίσσα τις πιο κεντρικές και μεγαλύτερης κυκλοφορίας οδούς, έτσι ώστε να καλυφθούν οι λακκούβες και οι κακοτεχνίες που δημιουργούν χρόνιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Παράλληλα, τα συνεργεία συνεχίζουν με την βελτίωση και συντήρηση και των μικρότερων οδών των οικισμών της περιοχής, με άδειασμα υλικού 3Α, οι οποίες επίσης θα εξυπηρετούν καλύτερα σε κάθε γειτονιά, ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η δική σας καθημερινότητα.

Σας ενημερώνουμε πάλι ότι η προγραμματική με το Υπουργείο Υποδομών συνολικού ύψους 15.200.000 ευρώ για τα έργα ανάπλασης στις πυρόπληκτες περιοχές, έχει δρομολογηθεί για το πρώτο τετράμηνο του 2021.

Έχει ήδη δρομολογηθεί με την Περιφέρεια και τον Γιώργο Πατούλη, και βρισκόμαστε στην φάση της υπογραφής, η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων και του απαρχαιωμένου συστήματος υδροδότησης σε Μάτι και Ζούμπερι, από ένα σύγχρονο δίκτυο, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται πια οι κάτοικοι σε Μάτι και Ζούμπερι και στόχος μας είναι να προηγηθεί των ασφαλτοστρώσεων.

Η προεκλογική μας δέσμευση για την απόκτηση του ΝΑΤ,  έχει δρομολογηθεί, κατόπιν προσωπικής παρέμβασης  του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  και έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, έτσι ώστε η σχεδόν 130 στρ. έκταση να παραχωρηθεί στο Δήμο μας. Επίκειται η ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε να ξεκινήσουν οι μελέτες για την χρήση της. Δεν ξεχνάμε τον προγραμματισμό δημιουργίας τόπου μνήμης των θυμάτων, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους «έφυγαν» μαρτυρικά.

Τέλος, στο ζήτημα της καθαριότητας, εντός 10 ημερών από σήμερα θα είναι διαθέσιμοι οι κάδοι συγκέντρωσης μπαζών για τους πυρόπληκτους κατοίκους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τώρα να απευθυνθούν στον Δήμο Μαραθώνος για να υποβάλλουν αίτηση στην Διεύθυνση Καθαριότητας μέσω του Πρωτοκόλλου του Δήμου στο info@marathon.gr. Επειδή όλοι επιθυμούμε  να ζούμε σε ένα όμορφο, καθαρό περιβάλλον, σας ζητούμε να διατηρείτε όσο είναι δυνατόν, καθαρές τις γειτονιές σας, ώστε να μην εντοπίζονται οπουδήποτε απορρίμματα, μπάζα, κλαδιά, κλπ. που δυσκολεύουν την προσπάθειά του Δήμου μας.

Προχωράμε δυναμικά, συνεχίζουμε τον αγώνα για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών μας. Είμαστε δίπλα σας!

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •