Ένα ακόμα Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην Κοινότητα Μαραθώνα

websupport Ανακύκλωση, Δελτία τύπου

Τοποθετήσαμε ένα ακόμα Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στον Δήμο μας και συγκεκριμένα στην Κοινότητα Μαραθώνα πλησίον του Δημαρχείου, όπως αναφέρει και ο τίτλος της καμπάνιας μας: «Η Ανακύκλωση έχει αφετηρία τον Μαραθώνα», κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο μας για  επιπλέον αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης.

Πρόκειται για το 1ο από τα 3 συνολικά Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν συνολικά στον Δήμο μας, σε συνεργασία με τον ΕΣΔΝΑ και την Περιφέρειά Αττικής και με βάση τις προγραμματικές συμβάσεις πού έχουν υπογραφεί.

Το Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης περιλαμβάνει 4 ρεύματα: γυαλί -χαρτί – αλουμίνιο – πλαστικό. Στο εξής οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες έχουν αξία και το ανταποδοτικό όφελος  είναι 1 ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:  

Από Δευτέρα έως και Σάββατο και ώρες 8.00- 21.00 συνεργάτης της εταιρείας θα βρίσκεται στο σημείο για να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους δημότες μας σχετικά με τα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης της κυκλικής οικονομίας με σκοπό τη ενίσχυση της περιβαλλοντικής μας συνείδησης.                                                                                                   

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Δήμος μας σε συνεργασία με την εταιρία TEXAN πού είναι πάροχος του Κέντρου Ανακύκλωσης, προσέλαβε δημότες μας ύστερα από την σχετική εκπαίδευση, σε θέσεις εργασίας στα σημεία ανταποδοτικής ευθύνης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους 2 ηλεκτρολόγους του Δήμου μας, τον κ. Στεργίου Παναγιώτη και τον κ. Θανάση Δεντρολιβανά για την επιμονή προσπάθεια πού έκαναν χθες κατά την διάρκεια της καταρρακτώδους βροχής για να φέρουν εις  πέρας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εντός της επόμενης εβδομάδας συνεχίζουμε στη Νέα Μάκρη με την εγκατάσταση του 2ου από τα 3 συνολικά Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν.

Νίκος Καραγιάννης

Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ανακύκλωσης 

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •