κοινωνική συνοχή

Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και κοινωνικής συνοχής

administrator Δελτία τύπου

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας ατόμων ή ομάδων, μέσω ενός βιώσιμου αναπτυξιακού σχεδίου στο γεωργικό τομέα, προσαρμοσμένο στις υφιστάμενες και προβλεπόμενες βιοφυσικές συνθήκες του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στο χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών , πρώτη συνάντηση μεταξύ της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης δήμου Μαραθώνος κας. Χατζηγαβριήλ Ελευθερίας και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα, κας. Χαράς Ασημακοπούλου με τον Επίτιμο Διδάκτορα – Καθηγητή Βιολογικής Γεωργίας -Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτριο Μπιλάλη.

Επιγραμματικά αναφέρουμε μεταξύ άλλων, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η επιθυμία να γίνουν γνωστά τα φυτά και τα βότανα που αναπτύσσονται στις ορεινές περιοχές του δήμου και τρόποι αξιοποίησής τους από την οικοτεχνία, τη γεωργία και τη βιομηχανία φαρμάκων, τροφίμων, ποτών και καλλυντικών. Έγινε συζήτηση για τους γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις Κοιν.Σ.ΕΠ, των οποίων ο καταστατικός σκοπός είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων, κλπ.

Στο τέλος της συνάντησης, συμφωνήθηκε επίσκεψη του κ. Δημητρίου Μπιλάλη στο δήμο Μαραθώνος, στις 19 Δεκεμβρίου, με σκοπό την ξενάγησή του στο φυσικό περιβάλλον του δήμου, ανά Δημοτική Κοινότητα. Σκοπός, η σύνταξη σχεδίου αγροτικής ανασυγκρότησης με βάση την εξακριβωθείσα κατάσταση του αγροοικοσυστήματος, το έδαφος και τις τοπικές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Σε επόμενο στάδιο, θα ακολουθήσει ημερίδα και συναντήσεις με φορείς και πολίτες, για επικοινωνία και διάχυση των αποτελεσμάτων και των προτάσεων στην τοπική κοινωνία.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερώνονται και να λαμβάνουν μέρος σε συναντήσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα των υπηρεσιών του δήμου, της διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης 2294320957 και του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2294320972.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •