Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Μαραθώνος και ΚΤΥΠ.Α.Ε. για την ανέγερση σχολικών μονάδων

Ανέγερση του 2ου Δημοτικού σχολείου Νέας Μάκρης και του Νηπιαγωγείου Ανατολής

administrator Δελτία τύπου

Ο Δήμος Μαραθώνος με σταθερά βήματα και προγραμματισμό υλοποιεί τη δέσμευση και την υποχρέωση που οφείλει στη νέα γενιά του δήμου μας, όσον αφορά την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, που ανταποκρίνονται τόσο στις αυξημένες ανάγκες σχολικής στέγης στον Δήμο μας όσο και στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση για την ανέγερση δύο νέων δημόσιων σχολικών μονάδων στη Νέα Μάκρη μεταξύ του κ. Γιάννη Χαρωνίτη, Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤΥΠ Α.Ε. και του κ. Ηλία Ψηνάκη, Δημάρχου Μαραθώνος, παρουσία των κ. Γιώργου Μπιτάκου, Πρόεδρο της εταιρίας “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε” και κ. Γιώργου Νησιώτη, Αντιδημάρχου Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαραθώνος.

Η σύμβαση αφορά στην προώθηση των έργων κατασκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης, το οποίο είναι ήδη ενταγμένο στο τρέχον χρηματοδοτικό πρόγραμμα και επίκειται η προκήρυξη του διαγωνισμού, καθώς και του Νηπιαγωγείου Ανατολής Νέας Μάκρης, η μελέτη του οποίου θα σταλεί προς έγκριση από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή, προκειμένου η εταιρεία “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” να προχωρήσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Από την μεριά της Δημοτικής Αρχής τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ άλλων πολύ σημαντικών έργων η μελέτη και κατασκευή του 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Μάκρης καθώς και του 4ου Νηπιαγωγείου στο Ζούμπερι Νέα Μάκρης, ώστε να ενταχθούν στον προγραμματισμό των έργων της εταιρείας. Οι αρμόδιοι της ΚΤ.ΥΠ. αντιλήφθηκαν απόλυτα την ανάγκη για τα ανωτέρω και δεσμεύτηκαν ότι θα τα εξετάσουν με τη δέουσα σοβαρότητα.

Το μέλλον και η ελπίδα βρίσκεται στη Νέα Γενιά. Οφείλουμε να παρέχουμε σε αυτήν όλα τα μέσα και τις υποδομές για την επίτευξη του στόχου για άριστη και σύγχρονη εκπαίδευση. Η επένδυση στην εκπαίδευση των νέων μας θα αποδώσει τους μελλοντικούς καρπούς ενός υγιούς κοινωνικού συνόλου, και αυτό είναι υποχρέωση όλων μας.

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Μαραθώνος και ΚΤΥΠ.Α.Ε. για την ανέγερση σχολικών μονάδων

2ο Δημοτικό σχολείο Νέας Μάκρης

2ο Δημοτικό σχολείο Νέας Μάκρης

 

Νηπιαγωγείο Ανατολής Νέας Μάκρης

Νηπιαγωγείο Ανατολής Νέας Μάκρης

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •