Ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος για το κρούσμα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στην Νέα Μάκρη

websupport Δελτία τύπου

Δυστυχώς ο κορωνοϊός COVID-19 χτύπησε και την πόρτα του Δήμου μας. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα βρέθηκε σε οίκο ευγηρίας στην Κοινότητα Νέας Μάκρης.

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο οποίο συμμετείχαν ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, μετέβησαν την Κυριακή 12 Απριλίου στον οίκο ευγηρίας. Ελήφθησαν δείγματα προς εξέταση, από εργαζόμενους και τροφίμους του οίκου ευγηρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει και σε τι έκταση, περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου ο Δήμος Μαραθώνος να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στο έργο τους.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαραθώνος, με το που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, προχώρησε σε σειρά ενεργειών και έκτακτων μέτρων για να προφυλάξει δημότες κι επισκέπτες. Τελευταίο μέτρο, η απαγόρευση της κυκλοφορίας στον παραλιακό πεζόδρομο Νέας Μάκρης – Μαραθώνα και στην παραλία του Σχινιά.

Θα πρέπει όμως όλοι να αντιληφθούμε ότι ο κίνδυνος δεν πέρασε. Η υπεύθυνη συμπεριφορά όλων των πολιτών και όχι η μεγαλύτερη αστυνόμευση και οι πρόσθετες απαγορεύσεις, είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης, να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία για να μη χρειαστούν πρόσθετα μέτρα.

#Μένουμε σπίτι. Μένουμε υγιείς!

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •