Αντιπλημμυρικά έργα, εγκιβωτισμός του ρέματος Μαραθώνα και παραλιακό μέτωπο

administrator Δελτία τύπου

Πολύωρη συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 μεταξύ του Δήμαρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα και του διευθυντή Υδραυλικών Έργων του υπουργείου, κ. Αντώνη Κοτσώνη.

Τον Δήμαρχο Μαραθώνος συνόδευε ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Χρήστος Στάμος, ενώ η ατζέντα της συζήτησης περιείχε τα εξής θέματα:

  1. Αντιπλημμυρικά έργα, εστιαζόμενα κυρίως στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές, καθώς και διευθέτηση των ρεμάτων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες (Βαρνάβα, Γραμματικού, Μαραθώνα και Νέας Μάκρης) του Δήμου Μαραθώνος.
  2. Εγκιβωτισμός του ρέματος στη Δημοτική Κοινότητα του Μαραθώνα.
  3. Ενημέρωση για την πορεία της μελέτης για το παραλιακό μέτωπο, που θα συμβάλει στην προστασία της παράκτιας ζώνης από τις συνέπειες της καταστροφικής διάβρωσης, αλλά και στην τόνωση της επισκεψιμότητας κι εμπορικότητας των πόλεων του Δήμου Μαραθώνος, η οποία (σ.σ. μελέτη) βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και μάλιστα με τα συγκεκριμένα θέματα και φυσικά ούτε και η τελευταία. Η διευθέτηση των ρεμάτων, ο εγκιβωτισμός του ρέματος και η διαπλάτυνση της αφετηρίας του Μαραθώνα, καθώς και το παραλιακό μέτωπο, το οποίο αποτελεί στολίδι της περιοχής και πόλο έλξης, είναι ζητήματα προτεραιότητας για τη νέα Διοίκηση του Δήμου Μαραθώνος κι εμένα προσωπικά και δεν είναι τυχαίο που έχω ξεκινήσει σχετικές ενέργειες κι επαφές, εδώ και δύο χρόνια περίπου» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος κι αισιόδοξος από τη θετική ανταπόκριση στο Υπουργείο Υποδομών και την προφανή διάθεση συνεργασίας και υλοποίησης των προτεινόμενων έργων.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •