Καϊφένγκ Χενάν Κίνας

Αντιπροσωπία της Περιφέρειας Καϊφένγκ της Κίνας στον Δήμο Μαραθώνος

administrator Δελτία τύπου

Αντιπροσωπία της περιφέρειας Καϊφένγκ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με προεξάρχουσα την αντιπρόσωπο της περιφέρειας στην κεντρική κυβέρνηση κα. Χου Χονγκ υποδέχτηκε την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2019 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Ηλίας Ψηνάκης έχοντας μαζί τους μια γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση για σύνολο θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Μαραθώνος και τις Ελληνοκινεζικές σχέσεις γενικότερα. Στη συνάντηση παρευρέθηκε εκ μέρους του δήμου και ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού και Παιδείας κ. Αργύριος Λάσκος.

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε ενδελεχώς την πενταμελή αντιπροσωπία από την Καϊφένγκ για μια σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο περιοχών σε πολιτιστικό αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο με επίκεντρο τους Μαραθωνίους των δύο πόλεων.

Από την μεριά της η αντιπρόσωπος της Καϊφένγκ στην κεντρική  κυβέρνηση ανέφερε της πρωτοβουλίες που έχει πάρει για την ανάδειξη του πολιτιστικού αθλητικού και τουριστικού χαρακτήρα της Καϊφένγκ και το πλάνο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μέσα από τα δρώμενα του Μαραθωνίου εκφράζοντας την ευχή για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων και προσκαλώντας επίσημα τον δήμαρχο να παρευρεθεί στον Μαραθώνιο της πόλης το 2019.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε και στο καταστροφικό γεγονός της πυρκαγιάς που έπληξε τον δήμο Μαραθώνος με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα, με την αντιπροσωπία της Κινεζικής πόλης να δεσμεύεται να ενισχύσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της, την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για επούλωση των πληγών και επαναφοράς της κανονικότητας στην περιοχή.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •