Απάντηση στην «Αντιπολίτευση της λακκούβας»

websupport Τεχνικές Υπηρεσίες

Κύριε Γεραμάνη χαίρομαι ιδιαιτέρως για την αναγνώριση του έργου της Δημοτικής Αρχής από μέρους της αντιπολίτευσης.

Πράγματι με δελτία τύπου και ανακοινώσεις επικοινωνούμε το έργο μας στους πολίτες που για τόσα πολλά χρόνια δεν είδαν στο ελάχιστο να γίνεται κάτι σ’ αυτό τον τόπο. Το μόνο που έβλεπαν ήταν τα κακόγουστα και καταστροφικά για τον τόπο μας σκηνοθετημένα σόου που έστηνε η διοίκηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Πράγματι οι 13 νέες παραδομένες παιδικές χαρές, οι νέες κολώνες ηλεκτροφωτισμού στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Μάκρης, οι εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων για αθλητικούς χώρους και η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ στο κέντρο της Νέας Μάκρης είναι τα «επίκαιρα» έργα της τωρινής Δημοτικής Αρχής. Να σας θυμίσω λοιπόν ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ότι πέραν αυτών των έργων που αναφέρετε υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εν εξέλιξη και παραδομένων έργων, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες που έχει γίνει σε αυτούς τους 17 μήνες, όπως, η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, η επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων, ο νέος αγωγός ύδρευσης στα Δικαστικά, η κατάργηση του παλαιού δικτύου ύδρευσης Βουτζά, το 4ο Νηπιαγωγείο στον Άγιο Ανδρέα, οι συντηρήσεις και αναβαθμίσεις αθλητικών χώρων η σύνδεση του Βαρνάβα με την ΕΥΔΑΠ και άλλα πολλά.

Πράγματι κάποιες λίγες βαλτωμένες χρηματοδοτήσεις, το τονίζω λίγες, τις βρήκαμε στα συρτάρια, εκεί που τις άφησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και «τρέξαμε» να τις υλοποιήσουμε γιατί όπως πολύ σωστά λέτε «πρέπει να υπάρχει συνέχεια». Θα έπρεπε όμως να γνωρίζετε ότι ένας φάκελος σε ένα συρτάρι δεν μπορεί να υλοποιηθεί από μόνος του ως έργο. Ο Στέργιος Τσίρκας ως Δήμαρχος και η διοίκηση έχει τη βούληση, τη γνώση και τη θέληση να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες (μελέτη έργου, έγκριση χρηματοδότησης, διαγωνισμό) για να τα κάνει πράξη. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν γνωρίζετε τις απαραίτητες διαδικασίες λόγω του ότι είστε νεοεκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και σας δικαιολογώ.

Χωρίς να έχω καμία απολογητική διάθεση, σας ενημερώνω ότι πριν από 17 μήνες που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου παραλάβαμε χωρίς υπερβολές ένα Δήμο «λακκούβα». Το έργο ασφαλτόστρωσης της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ήταν σχεδόν μηδενικό. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να σας δώσει ο επικεφαλής σας κος Λιβαθηνός που ασκούσε διοίκηση τότε όντας εκλεγμένος με τον κ. Ψινάκη. Ρωτήστε τον λοιπόν λογικά θα ξέρει να σας απαντήσει. Εκτός κι αν σας δηλώσει άγνοια ή απειρία, όπως άλλωστε δήλωσε και στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 8/4/21. Η ουσία όμως είναι σε ότι αφορά στις λακκούβες, ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή από τον Ιανουάριο έχει ξεκινήσει ένα συντονισμένο έργο αποκατάστασης της οδοποιίας με αρχή από τις περιοχές Μάτι – Ν. Βουτζά (όπου έχει ολοκληρωθεί), μέρος του Ζούμπερι και της Νέας Μάκρης (όπου είναι σε εξέλιξη) και θα επεκταθεί σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου μας (Μαραθώνα, Γραμματικό, Βαρνάβα). Αν δεν το έχετε καταλάβει λειτουργούμε με πρόγραμμα και όχι με τη μικροπολιτική λογική της εξυπηρέτησης με διακρίσεις.

Τέλος για να σας καθησυχάσω, σας ενημερώνω ότι πέραν της αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο στάδιο της αφετηρίας του Μαραθώνα, ο οποίος μετά από τους τρεις άγονους διαγωνισμούς της προηγούμενης διοίκησης, βρίσκεται στην τελική ευθεία και αναμένουμε διαδικαστικά τις τελευταίες εγκρίσεις, προχωράμε με την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων σε Μάτι – Ζούμπερι (διαδικασία σε τελικό στάδιο). Επίσης προχωράμε με την διάνοιξη του περιφερειακού δρόμου Σπ. Πανός στο Μαραθώνα (πίσω από την Αφετηρία). Ένα έργο πνοής για την κοινότητα του Μαραθώνα που κάποιοι εγείρουν αντιδράσεις προτείνοντας μη υλοποιήσιμες λύσεις, κρυπτόμενοι πίσω από μη εγκεκριμένα σχέδια 20ετίας με πολύ χρονοβόρες διαδικασίες υλοποίησης, που θα καθυστερήσουν πολλά χρόνια και θα κοστίσουν πολλαπλάσια χρήματα.

Σωτηρίου Βαγγέλης

Αντιδήμαρχος Έργων & Ανάπτυξης

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •