Δημοτικό συμβούλιο

Απόφαση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου | 4/2021

websupport Δελτία τύπου, Δημοτικό Συμβούλιο

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, αναφορικά με τον καθορισμό, βάσει προεδρικού διατάγματος μετά από πρόταση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, περιοχών υπο-προστασίας για την πραγματοποίηση ήπιων επενδυτικών έργων εντός προστατευόμενων περιοχών NATURA σύμφωνα με το άρ. 219.  

Ψηφίστηκε ομόφωνα:

Η απόσυρση του άρ. 219 του ν/σ «Για τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο αφήνει περιθώρια επέμβασης στο πευκοδάσος Σχοινιά.

Δηλώνουμε ομόφωνα αντίθετοι:

1) Με κάθε είδους υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου μας, ειδικότερα δε, του προστατευόμενου πευκοδάσους Σχοινιά.

2) Με οποιαδήποτε προσπάθεια επέμβασης, είτε στο χερσαίο τμήμα του προστατευόμενου πευκοδάσους Σχοινιά, είτε στο θαλάσσιο, αλλά και σε όλη τη θαλάσσια περιοχή του ιστορικού μας Δήμου.

Είναι προφανές ότι μια τέτοια ρύθμιση θίγει την προστατευόμενη περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους και περιβαλλοντικής σημασίας, του πευκοδάσους Σχοινιά, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υποβάθμιση τόσο του χερσαίου χώρου, όσο και του θαλάσσιου, προσβάλλοντας όχι μόνον την προστατευόμενη περιοχή NATURA, αλλά και ολόκληρο το Μαραθώνα και τη μοναδική ακτογραμμή της ΒΑ Αττικής. Ήδη σχετικά με άρθρο 219 του εν λόγω ν/σ έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους και ζητούν την απόσυρσή του, πλήθος οικολογικών οργανώσεων.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •