Από Τετάρτη 22/6 ξεκινά η πεζοδρόμηση στην παραλία Νέας Μάκρης και από Πέμπτη 23/6 η μονοδρόμηση στην παραλία Μαραθώνα

websupport Δελτία τύπου

Σας ενημερώνουμε ότι από αύριο Τετάρτη 22 Ιουνίου ξεκινά η πεζοδρόμηση στην παραλία Νέας Μάκρης που θα ισχύει καθημερινά  κατά τις ώρες 19.00 μ.μ. – 2.00 π.μ.

Συγκεκριμένα η πεζοδρόμηση θα εφαρμοστεί:

– Στο τμήμα της παραλιακής οδού Λ. Ποσειδώνος  μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και Μωσαίου και

Στο τμήμα της οδού Αγ. Κωνσταντίνουαπό το ύψος της οδού Μωσαίου έως την παραλιακή οδό Ποσειδώνος (εκτροπή κυκλοφορίας οχημάτων προς την οδό Μωσαίου).

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

– Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα της Λ. Ποσειδώνος μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και Μωσαίου, με μονοδρόμηση προς τα βόρεια κατά το επόμενο τμήμα, μεταξύ των οδών Μωσαίου και Αφροδίτης.

– Μετά την οδό Μωσαίου θα εφαρμοστεί η μονοδρόμηση και θα διατηρηθεί η δυνατότητα πρόσβασης των οχημάτων στην Λ. Ποσειδώνος και στις κάθετες οδούς

Yπενθυμίζουμε ότι τις παραπάνω ώρες (7.00 μ.μ.- 2.00 π.μ.) απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση επί της Λ. Ποσειδώνος. 

Ο Δήμος μας παρέχει 5 υπαίθριους χώρους δωρεάν στάθμευσης, ένας εκ των οποίων είναι ευγενική παραχώρηση του κ. Κλέαρχου Μπέλλου, ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας ΤΡΑΤΑ και τον ευχαριστούμε θερμά.

Β) Από την Πέμπτη 23 Ιουνίου ξεκινά η μονοδρόμηση στην παραλία Μαραθώνα που θα ισχύει καθημερινά κατά τις ώρες 19.00 μ.μ. –  2.00 π.μ.

Συγκεκριμένα η μονοδρόμηση θα εφαρμοστεί:

– Στο τμήμα της οδού Λ. Ποσειδώνος παράλληλα της ακτής από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα μέχρι την οδό Αγίας Μαρίνας και η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μόνο με κατεύθυνση προς την Λ. Ποσειδώνος.

– Η οδός Αγίας Μαρίνας από την Λ. Ποσειδώνος μέχρι την οδό Σοφοκλέους θα είναι άνοδος.

– Η οδός Μάχης Μαραθώνα από την οδό Σοφοκλέους μέχρι την Λ. Ποσειδώνος θα είναι κάθοδος.

Το μέτρο εφαρμόζεται για ακόμη μια χρονιά στις παραπάνω περιοχές μας για  την καλύτερη και ουσιαστικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των κατοίκων και την ηπιοποίηση της κυκλοφορίας λόγω και της μεγάλης επισκεψιμότητας του κόσμου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. 

Με την εφαρμογή του αποδίδεται περισσότερος διαθέσιμος χώρος σε πεζούς και ποδηλάτες, η κυκλοφορία των οχημάτων είναι ασφαλέστερη, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα καλύτερης ανάπτυξης των χώρων λειτουργίας των καταστημάτων και οικονομικής ανάκαμψής τους.

Παρακαλούμε θερμά τους δημότες και τους επαγγελματίες των παραπάνω περιοχών να συνεργαστούν ώστε το μέτρο να είναι όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερο.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •