Γενική Απογραφή Κτιρίων από την ΕΛΣΤΑΤ στον Δήμο Μαραθώνος

websupport Δελτία τύπου

Σας ενημερώνουμε ότι κατά την τρέχουσα περίοδο (Σεπτέμβριος 2021) η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) διενεργεί την Απογραφή Κτιρίων, που προηγείται της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών, στο πλαίσιο των Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών 2021.

Κατά την διαδικασία κάλυψης εθνικών αναγκών σε στατιστική πληροφόρηση αναφορικά με τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας, απογράφονται από τους τομεάρχες όλα τα κτίριά της συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Μαραθώνος, με επιτόπια επίσκεψή τους καθημερινές αλλά και Σαββατοκύριακα. 

Όλοι οι τομεάρχες για την Απογραφή Κτιρίων φέρουν:

Ειδική κονκάρδα με το ονοματεπώνυμό τους, τη σφραγίδα και το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ 

– Το σφραγισμένο έντυπο «Ορισμός του Τομεάρχη»

– Φορούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες, μάσκα, χρώματος σκούρου μπλε, που αναγράφει με λευκά γράμματα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ 2021» και φέρει το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ

Η συλλογή των στοιχείων της Απογραφής Κτιρίων πραγματοποιείται με τη χρήση tablet ώστε να συλλεχθούν και οι απαραίτητες πληροφορίες για το γεωχωρικό εντοπισμό των κτιρίων.

Τα στοιχεία της Απογραφής Κτιρίων καταχωρίζονται σε ειδική ασφαλή βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει όλες τις συλλεγόμενες μεταβλητές. Για την πρόσβαση στις πληροφορίες της βάσης λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα από την εθνική και Ενωσιακή νομοθεσία απαραίτητα και αναγκαία, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας, προκειμένου να τηρείται το απόρρητο των αρχείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3832/2010, και τα αρχεία της βάσης να είναι απροσπέλαστα από οποιαδήποτε άλλη βάση δεδομένων ώστε τα παρασχεθέντα δεδομένα να προστατεύονται από κάθε ανεξουσιοδότητη ή μη νόμιμη επεξεργασία.

Η περίοδος συλλογής των στοιχείων δύναται να παραταθεί, εφόσον κριθεί αναγκαίο. 

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία απευθυνθείτε στο γραφείο της Εποπτείας της ΕΛΣΤΑΤ που καλύπτει τον Δήμο Μαραθώνος στο τηλέφωνο 22940-66428 και βρίσκεται στην Οινόης 6 στον Μαραθώνα.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •