Δημοπράτηση αποχετευτικού δικτύου Δήμου Μαραθώνος

websupport Δελτία τύπου

Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει την δημοπράτηση του Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων. Ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή του έργου που θα αλλάξει την εικόνα του Δήμου Μαραθώνος.

Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του Δήμου Μαραθώνος  μπαίνει σε πλέον στην τελική τροχιά υλοποίησής του. Η ΕΥΔΑΠ, που είναι ο δικαιούχος φορέας δημοπράτησης και ανάθεσης, ανακοίνωσε την δημοπράτηση της κατασκευής του Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων στους οικισμούς του Δήμου μας. 

Πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο, αποτέλεσμα πολλών συντονισμένων ενεργειών και προσπαθειών μας προς αυτή την κατεύθυνση, το οποίο αναμένεται να λύσει πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και πολλές δεκαετίες τους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνος, και επιπλέον  φέρει σοβαρότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον, τη δημόσια υγεία αλλά και την ποιότητα ζωής μας. Με την δημοπράτηση του όμως  προχωράμε ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή του. Η εικόνα του Δήμου Μαραθώνος και ολόκληρης της Ανατολικής Αττικής αλλάζει

Ο συνολικός προυπολογισμός του έργου της δημοπράτησης, ανέρχεται στα 72.850.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής .

Το σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο πρότυπων εγκαταστάσεων, θα αποτελείται από αγωγούς αποχέτευσης 185 χιλιομέτρων στη Νέα Μάκρη, οι οποίοι θα συμπεριλαμβάνουν και το τμήμα του Νέου Βουτζά που ανήκει στο Μαραθώνα, το Ζούμπερι, την Αγία Μαρίνα, τον οικισμό του Μαραθώνα  και τον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ στο μεγάλο αυτό έργο θα προστεθεί και η κατασκευή 7.000 συνδέσεων των ακινήτων με το υπό κατασκευή αποχετευτικό δίκτυο.

Η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού δημοπράτησης είναι η 22η Μαρτίου του 2021, ενώ ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου, είναι τα επόμενα 5 χρόνια.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •