Διαδικτυακή διαβούλευση για την αξιοποίηση του Εργοστασίου Πορσελάνης από τον Δήμο Μαραθώνος 

websupport Δελτία τύπου

Με μία απολύτως πρωτοποριακή διαδικασία, πρωτοφανή στα δημοτικά δρώμενα, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαραθώνος προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, για την επιστροφή στην κανονικότητα και την εφαρμογή του αναπτυξιακού προγράμματος της, ξεκινά διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση για την αξιοποίηση και διαμόρφωση του χώρου, γνωστού ως πρώην ΕΤΒΑ (εργοστάσιο πορσελάνης) στη Νέα Μάκρη.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της ευρύτερης περιοχής, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψη και την επιθυμία τους, σχετικά με τις δραστηριότητες/χρήσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στο πρότυπο Πολυθεματικό Κέντρο Πολιτισμού, το οποίο θα δημιουργηθεί.

Ένα Κέντρο Πολιτισμού, σημείο αναφοράς για τον τόπο μας, πόλος έλξης επισκεπτών, που όχι μόνο θα’ αναβαθμίσει την περιοχή, αλλά θ’ αλλάξει συνολικά την καθημερινότητα και τις συνήθειες των κατοίκων. Ο νέος αυτός Πολυχώρος θα δίνει το έναυσμα και την αφορμή για συνάθροιση πολιτών όλων των ηλικιών, είτε θα πρόκειται για ποιοτική διασκέδαση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου είτε για οργάνωση και πραγματοποίηση πάσης φύσεως εκδηλώσεων.

Ο Δήμος Μαραθώνος ενημερώνει τους πολίτες ότι το έργο βρίσκεται στη φάση της εκπόνησης μελέτης  βιωσιμότητας και τους καλεί να συμμετάσχουν στη διαδικασία διαμόρφωσης και αξιοποίησής του, μέσω της δημόσιας διαβούλευσης που ξεκινά στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www.marathon.gr.

Η μελέτη βιωσιμότητας όπως και η αρχιτεκτονική – στατική μελέτη του έργου χρηματοδοτούνται από το ίδρυμα Αιγέας του κου Αθανάσιου Μαρτίνου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας:
Στόχος μας είναι να παραδώσουμε ένα έργο βιώσιμο και δημιουργικό, ένα έργο που δεν θα γίνει στο μέλλον βάρος προς τους δημότες. Μπαίνουμε στη διαδικασία διαδικτυακής διαβούλευσης, ζητώντας τη γνώμη των συνδημοτών μας, αναφορικά με τις δράσεις/χρήσεις που επιθυμούν  να φιλοξενήσει ο χώρος. Δημιουργούμε μαζί ένα πρότυπο Πολυθεματικό Κέντρο Πολιτισμού και σας θέλουμε όλους συμμάχους. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς και προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου μας».

Από τις παρακάτω επιλογές έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε μέχρι πέντε (5) προτάσεις και η διαδικασία συμμετοχής θα είναι ενεργή μέχρι και την Τρίτη 7 Απριλίου. Σας δίνεται επίσης η επιλογή να καταθέσετε τη δική σας πρόταση χρήσης. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν με δελτίο τύπου μετά τη λήξη της έρευνας.

Αυτή η έρευνα έχει λήξει

Προτάσεις χρήσης

Όροι συμμετοχής. Η συμμετοχή σας στην έρευνα είναι ανώνυμη. Οι πληροφορίες που συλλέγονται και χρησιμοποιούνται από τον παρών Ιστότοπο είναι η διεύθυνση IP σας και η αποδοχή cookies. Καμία άλλη πληροφορία δεν απαιτείται και δεν συλλέγεται για την συμμετοχή σας στην έρευνα. Η IP σας θα παραμείνει καταγεγραμμένη μέχρι την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων ή για ένα διάστημα ενός μήνα από την ημέρα έναρξης της καταγραφής. Η διαγραφή των cookies μπορεί να γίνει από εσάς οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •