Δυο δημότισσες και ένας δημότης Μαραθώνα στη Βουλή

websupport Δελτία τύπου

Δυο συνδημότισσες και ένας συνδημότης μας κατάφεραν να εκλεγούν βουλευτές Αν. Αττικής και Επικρατείας, κατόπιν της διενέργειας των εκλογών της 21η Μαίου 2023.

Η Βάσω Κόλλια  η οποία εκλέχθηκε βουλευτής Ανατ. Αττικής με τη ΝΔ και η Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου η οποία εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας με τη ΝΔ. Αξίζει  να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συνδημότισσά μας εκλέγεται στο Επικρατείας. Επίσης ο Γιάννης Γκιόκας ο οποίος ήταν ο μόνος που επανεκλέχθηκε βουλευτής στην Ανατ. Αττική με το ΚΚΕ.

Η Βάσω Κόλλια είναι πολιτική επιστήμων με μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, πλούσιο ερευνητικό έργο, μακρά πολιτική δράση σε διάφορους τομείς δημοσίου ενδιαφέροντος και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος διοίκησης μεγάλων εγχώριων και διεθνών επιχειρήσεων και σε ιδρύματα πολιτικής έρευνας, με διακρίσεις από διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς οργανισμούς και φορείς. Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων και είχε εκλεγεί Α’ επιλαχούσα Βουλευτής της ΝΔ Ανατολικής Αττικής στις προηγούμενες εκλογές.

Η Μαρία Πολύζου είναι κορυφαία Μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της Πανελλήνιας επίδοσης στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, η μόνη γυναίκα που αναβίωσε τη θρυλική διαδρομή του ημεροδρόμου Φειδιππίδη, η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στο αγώνισμα του Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα, κάτοχος Πανελληνίου ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο από το 1998 και κάτοχος του πρώτου χρυσού βαλκανικού μεταλλίου στο Μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης του 1990, όπου προς τιμήν της είχε ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος μέσα στην πόλη. Είναι πρέσβειρα του Μαραθωνίου Δρόμου και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του, προπονήτρια και συγγραφέας.

Ο Γιάννης Γκιόκας είναι δικηγόρος,  απόφοιτος της Νομικής Σχολής Κομοτηνής με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και τη θεωρία του Δικαίου και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Σημαντική ήταν η προσπάθεια που κατέβαλαν οι συντοπίτες μας Λάζαρος Καραούλης και Βάσια Αναστασίου, υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Αφροδίτη Χατζηαναστασιάδη, υποψήφια με την Πλεύση Ελευθερίας και ο γιατρός Δημήτριος Τρύφος, υποψήφιος με το Μέρα 25 στην Ανατ. Αττική, όμως δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Στη Β’ Δυτικής Αττικής με τη ΝΔ επανεκλέχθηκε ο Γιώργος Κώτσηρας που ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή από την Ανατολική Αττική και έχει δεσμούς με τον Μαραθώνα. Διετέλεσε Υφυπουργός Δικαιοσύνης, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στο Διοικητικό Δίκαιο & την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αριστούχος Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και ευχές για μια επιτυχή θητεία!

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •