Εκδήλωση για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

administrator Δελτία τύπου

Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας στο Ζάππειο Μέγαρο, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κήρυξε την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας (480 π.Χ.).

Τη σημαντική αυτή εκδήλωση παρακολούθησαν αλλά και μίλησαν ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η Υπουργός Πολιτισμού κα Στυλιανή Μενδώνη και η πρόεδροs της κοσμητείας κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, πέραν των προαναφερθέντων, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου, Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, πρεσβευτές χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του, τόνισε τη σημαντικότητα της Μάχης του Μαραθώνα, που είχε προηγηθεί (490 π.Χ.) της Μάχης των Θερμοπυλών και της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, εξηγώντας πως εάν δεν είχε ήδη, λάβει χώρα η νικηφόρα για τους Έλληνες, Μάχη στον Μαραθώνα, το πιθανότερο είναι να μην είχαν γίνει ούτε οι άλλες (Μάχη των Θερμοπυλών – Ναυμαχία της Σαλαμίνας) με αποτέλεσμα, να μην μπορούμε να γνωρίζουμε την εικόνα που θα είχε η Ευρώπη, αλλά και στο σύνολό της η ανθρωπότητα.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Πολιτισμού κα Στυλιανή Μενδώνη και με τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, για ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Μαραθώνος.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •