Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Μαραθώνος

websupport Δελτία τύπου

Το πυρόπληκτο Μάτι επισκέφτηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τηρώντας τη δημόσια προσωπική του δέσμευση, να συνομιλήσει από κοντά με τους κατοίκους «για τα έργα του σήμερα και την αναγέννηση του αύριο».

Τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Κενεβέζο, αλλά κι εκπροσώπους της Εκκλησίας, υποδέχτηκε και συνόδεψε στην περιοδεία, σε Μάτι, Αμπελούπολη και Νέο Βουτζά, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας.

Ο Πρωθυπουργός άκουσε με γνήσιο ενδιαφέρον κι εμφανή συγκίνηση την ενημέρωση από τον Δήμαρχο Μαραθώνος, για την κατάσταση που βιώνουν οι πυρόπληκτοι, ενώ διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις ανοιχτές πληγές από την πύρινη λαίλαπα της 23ης Ιουλίου 2018.

Με σεμνότητα και θλίψη ο κ. Μητσοτάκης άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο στο μνημείο θυμάτων στον Νέο Βουτζά, συζήτησε με κατοίκους που τον πλησίασαν κι επισήμανε το γεγονός της παράτασης (έως 17 Αυγούστου 2020) στη δημόσια διαβούλευση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο ΜΑΤΙ 2020.

Τέλος, ανακοινώθηκε η δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας συνολικού ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ για την αναγέννηση της περιοχής. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν 8 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση οικιστικών μονάδων για τη στέγαση αναξιοπαθούντων, σε οικόπεδο 80 στρεμμάτων της Εκκλησίας, καθώς επίσης, 3 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση μελέτης και τεχνικών έργων, για τη διαμόρφωση του χώρου ΝΑΤ σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, αλλά και τις ανακοινώσεις για τα έργα στην περιοχή, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, ανέφερε τα εξής: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο Μάτι τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, να τον συνοδεύσουμε σε αυτοψία των πληγεισών περιοχών του Δήμου μας και να τον κατατοπίσουμε σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα. Του μιλήσαμε για τον εφιάλτη που βιώσαμε δύο χρόνια πριν, τις πληγές που μένουν ακόμα ανοιχτές, το ΕΠΣ ΜΑΤΙ 2020 και τα έργα που επιβάλλονται να ξεκινήσουν… χθες! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Κενεβέζο, δεν έμεινε στην ηθική υποστήριξη. Ανταποκρινόμενος σε σχετικά μας αιτήματα, ανακοίνωσε πως αξιοποιείται ο χώρος του ΝΑΤ ο οποίος μετατρέπεται σε πάρκο αναψυχής, ενώ παράλληλα χτίζονται κατοικίες σε οικόπεδο της Εκκλησίας δίπλα στα ΚΑΑΥ για να στεγάσουμε τους συμπολίτες μας, που έχασαν τα πάντα στη φωτιά. 11 εκατομμύρια ευρώ προσφέρουν οι Κύπριοι αδελφοί μας, για την υλοποίηση των έργων αυτών και τους ευχαριστούμε θερμά! Όπως ευχαριστούμε την Κυβέρνηση, αλλά και την Εκκλησία της Ελλάδος! Δεν ξεχνούμε και υποσχόμαστε ότι όσο περνάει από το χέρι μας, δεν θα αφήσουμε κανέναν να ξεχάσει. Περιμένουμε και αγωνιζόμαστε για τη ΔΙΚΑΙΩΣΗ και την Αποκατάσταση!».

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •