Επιτυχής αντιμετώπιση δεκάδων έκτακτων περιστατικών από τους ναυαγοσώστες του Δήμου μας

websupport Δελτία τύπου

Διαθέτοντας μια από τις  μεγαλύτερες ακτογραμμές  και με πληθυσμό πολλαπλάσιο του κανονικού μας πληθυσμού κατά τους θερινούς μήνες, ο Δήμος μας  συνεχίζει να παρέχει  ναυαγοσωστική κάλυψη  μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου διαθέτοντας συνολικά βάσει του προγράμματος, 20 ναυαγοσωστικούς πύργους, 24 ναυαγοσώστες, 3 συντονιστές, 4 χειριστές σκάφους και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό με  πρωταρχικό στόχο την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Από την 1/6 που ξεκίνησε το πρόγραμμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης στο σύνολο των παραλιών του Δήμου μας μέχρι και σήμερα, Παρασκευή 29/7, οι ναυαγοσώστες της ACTION CLUB HELLAS αντιμετώπισαν πάνω από 200 έκτακτα περιστατικά που έχρηζαν άμεσης επέμβασης.

Από την πρώτη στιγμή παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που βρισκόταν σε κίνδυνο καταβάλλοντας κάθε φορά υπεράνθρωπες προσπάθειες (χρήση ΚΑΡΠΑ, χορήγηση φαρμάκων, παροχή οξυγόνου κ.α.) και  συνεχίζουν.

Εκτός από πλήθος διασώσεων σε περιστατικά παρ ολίγον πνιγμού αντιμετώπισαν επιτυχώς και πολλές άλλες περιπτώσεις όπως  τραυματισμούς, λιποθυμίες, τσιμπήματα, ατυχήματα ακόμη και περίπτωση ανακοπής καρδιάς, σώζοντας την ζωή δημοτών και επισκεπτών στις παραλίες, εντός οικιών ή σε χώρους εργασίας.

Δεκάδες άνθρωποι  ανασύρθηκαν από το νερό  χωρίς τις αισθήσεις τους οι οποίοι μετά από τις πρώτες βοήθειες που τους παρασχέθηκαν άμεσα και έγκαιρα (ΚΑΡΠΑ, οξυγόνο κ.α.) επανήλθαν πλήρως και μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομεία.

Όσον αφορά στα 4 περιστατικά συνανθρώπων μας που  δυστυχώς κατέληξαν, τονίζουμε ότι κανένα από αυτά τα περιστατικά δεν έχει καταγραφεί ακόμη ως πνιγμός, πλην του ενός συνανθρώπου μας που κατέληξε πριν την βάρδια του ναυαγοσώστη και εκτός των ορίων δικαιοδοσίας του. Για τις υπόλοιπες 3 περιπτώσεις η ιατροδικαστική έρευνα θα αποφανθεί σχετικά με τις αιτίες θανάτου καθώς συντρέχουν και άλλοι λόγοι όπως παθολογικά αίτια πχ εγκεφαλικό, έμφραγμα κ.α. Σε κάθε περίπτωση οι ναυαγοσώστες κατέβαλαν για πολλή ώρα κάθε δυνατή προσπάθεια επαναφοράς τους στην ζωή.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •