Ετοιμότητα Υπηρεσιών & Εθελοντικών Ομάδων λόγω Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης καιρού

websupport Πολιτική Προστασία

Ετοιμότητα  Υπηρεσιών και Εθελοντικών Ομάδων λόγω Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων καιρικό σύστημα «Φίλιππος»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

«Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων- Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα»

ΣΧΕΤ.: α. Απόφαση 29190 οικ. Φ.109.1/20-07-2020 (Β΄ 3005)

β. Η υπ’ αριθ. 8447/17-09-2021 Εγκύκλιος «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων» της Γενικής Διεύθυνσης Συντονισμού / Γ.Γ.Π.Π.

 γ. Η υπ’ αριθ. 10010/09-11-2021 Εγκύκλιος «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό» της Δνσης Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών / Γ.Γ.Π.Π. 1.

Δ) Το υπ΄ αριθ. 5/11-03-2022 επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ. 2.

Με εντολή του Δημάρχου Μαραθώνος  κ. Στέργιου Τσίρκα  και συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Κυπαρίσση, οι υπηρεσίες του Δήμου και οι Εθελοντικές Ομάδες θα βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή από σήμερα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα ως την λήξη των όποιων καιρικών φαινομένων.

Οι χιονοπτώσεις πιο αναλυτικά:

  1. Σήμερα Παρασκευή (11-03-2022) θα συνεχιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και συγκεκριμένα, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα είναι όμως μικρής γενικά έντασης και παροδικές.
  2. Αύριο Σάββατο (12-03-2022) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται: α. Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί. β. Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα. γ. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.
  3. Την Κυριακή (13-03-2022) οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν και μόνον στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα (14-03-2022), αλλά όχι με μεγάλες εντάσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της στο Twitter (@EMY_HNMS)

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •