Ετοιμότητα Υπηρεσιών και Εθελοντικών Ομάδων Δήμου Μαραθώνος, για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας

websupport Δελτία τύπου, Πολιτική Προστασία

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τις επόμενες μέρες και ιδίως από το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιανουαρίου 2022, αναμένεται το πρώτο κύμα κακοκαιρίας με τα βασικά του χαρακτηριστικά να είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις καθώς και η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Το δεύτερο καιρικό σύστημα θα είναι πιο ισχυρό , από την Δευτέρα 24.1.22 με κύρια χαρακτηριστικά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος  κ. Στέργιος Τσίρκας  θέτει σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας των υπηρεσιών του Δήμου και των εθελοντικών ομάδων  με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Κυπαρίσση προκειμένου να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ετοιμότητας ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας «Ελπίδα»

Κύριο μέλημα η προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών.

Η διάθεση επαρκούς ποσότητας σε αλάτι για την εξυπηρέτηση και προστασία των πολιτών.

Θερμαινόμενοι χώροι για όλους τους πολίτες  και η δυνατότητα εξυπηρέτησής τους.

Απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στα κατά τόπους Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και λοιπές μονάδες υγείας.

 Παρακαλούνται οι δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις βασικές καθώς και τις αναλυτικές οδηγίες για χιονοπτώσεις και παγετό, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, να προσέχουν τις μετακινήσεις τους σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο.

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών.

Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •