Ετοιμότητα Yπηρεσιών και Εθελοντικών ομάδων Δήμου Μαραθώνος λόγω πολύ Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς (κατηγορία 4)

websupport Πολιτική Προστασία

ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ.

ΣΧΕΤ: α. Το υπ’αρ.πρωτ. 8797/06-12-2019 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα:1η έκδοση Γενικού σχεδίου αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «Ιόλαος» (ΑΔΑ:ΩΠ8Α46ΜΤΛΒ-ΥΤΧ)

β. Το υπ. αρ. πρωτ. 2876/12-04-2021 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.»

γ. Το υπ. αρ. πρωτ. 2902/27-04-2022 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Έργα και μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών Προπαρασκευαστικές δράσεις εμπλεκόμενων φορέων» (ΑΔΑ: ΨΝΛΔ46ΝΠΙΘ-Μ57).

δ. Το υπ’ αριθμ. 2110/02.07.2022 έγγραφο της Γ.Γ.Π.Π./Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ./Μονάδα Εμπλεκόμενων Φορέων με συνημμένο το χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ.

Σε συνέχεια του (δ) σχετικού αναφορικά με το δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς που αναμένεται για αύριο Κυριακή 03.07.2022 πολύ υψηλός (κατηγορία 4) σε περιοχές της Περιφέρεια Αττικής ..

Με εντολή του Δημάρχου Μαραθώνος  κ. Στέργιου Τσίρκα  και συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Κυπαρίσση, οι υπηρεσίες του Δήμου και οι Εθελοντικές Ομάδες θα βρίσκονται σε  αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή από σήμερα 2.7.22 σύμφωνα με τα αντιπυρικά σχέδια της περιοχής ευθύνης του Δήμου Μαραθώνος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν :ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •