Ευχαριστήρια επιστολή του Δήμαρχου Μαραθώνος, προς τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Συντήρησης Υποδομών

websupport Ανακύκλωση, Δελτία τύπου

Από την περίοδο μετά τη φονική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018 ο Δήμος μας παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, γεγονός που σήμανε την αυξημένη ετοιμότητα των στελεχών και εργαζομένων μας και την πρόσθετη επιβάρυνσή τους, πλέον της συνηθισμένης εργασίας τους. Η μεγάλη επισκεψιμότητα που έχει ο Δήμος Μαραθώνος διαχρονικά, ως προορισμός παραθερισμού αλλά και για λόγους ιστορικού ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους, οξύνει κάθε καλοκαίρι τις ανάγκες για την καθαριότητα και την πολιτική προστασία. Δυστυχώς η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν προχώρησε στην προώθηση λύσεων για την ενδυνάμωση των δημοτικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να υποφέρει από ελλιπέστατη στελέχωση.

Λόγω και της πανδημίας του COVID-19 οι αναγκαίες διαδικασίες, αν και προετοιμαστήκαμε έγκαιρα, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, ώστε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες στελέχωσης με προσωπικό ορισμένου χρόνου, κάτι που ευελπιστούμε ότι θα τελεσφορήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σήμερα, με την ιδιαίτερα υψηλή επιβάρυνση περιοχών του Δήμου μας από επισκέπτες του Σαββατοκύριακου και παραθεριστές, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό μας, ειδικά όμως όσες και όσους εργάζονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας και σε υποστηρικτικές εργασίες. Πραγματικά, το προσωπικό της Καθαριότητας καθημερινά δίνει τον καλύτερο εαυτό του για να φέρει εις πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Υπάρχουν αστοχίες, υπάρχουν προβλήματα και δεν είναι πάντα δυνατόν να ανταποκριθούμε όπως θέλουμε. Οι συμπολίτες μας όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι δίνουν έναν διαρκή αγώνα, χωρίς να φείδονται κόπου και προσπαθειών.

Θέλω τέλος να τονίσω ότι καμία προσπάθεια, όσο ειλικρινής ή καλοπροαίρετη και αν είναι, δεν μπορεί να τελεσφορήσει χωρίς τη συμμετοχή όλων μας. Ακριβώς όπως με τα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού όλη η κοινωνίας μας συντάχθηκε και επέδειξε μια αξιομνημόνευτη προσήλωση στην τήρησή τους, το ίδιο και ακόμα περισσότερο πρέπει όλοι μαζί να διαφυλάξουμε το περιβάλλον και την υγεία μας στο θέμα των απορριμμάτων και της καθαριότητας του τόπου μας. Η ανεξέλεγκτη και χωρίς συνεννόηση με το Δήμο απόρριψη κλαδεμάτων, παλαιών αντικειμένων, ογκωδών κλπ., αλλά ακόμα και η απόρριψη οικιακών απορριμμάτων, συσκευασιών και υπολειμμάτων από κατοίκους και εκδρομείς σε κάδους που η δημοτική υπηρεσία δεν έχει προλάβει να αδειάσει, ακυρώνει τις προσπάθειες όλων των υπολοίπων και βέβαια των ίδιων των εργαζομένων.

Αφού ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά το προσωπικό στην Υπηρεσία Καθαριότητας, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των προσπαθειών και της άοκνης προσφοράς τους, θέλω να καλέσω όλους του συμπολίτες μας, κατοίκους και επισκέπτες του όμορφου και ιστορικού Μαραθώνα και των περιοχών του, του Βαρνάβα, του Γραμματικού και της Νέας Μάκρης, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, να προσέχουμε κατά την απόρριψη των απορριμμάτων μας και συνεννοούμαστε με τις δημοτικές υπηρεσίες για τα κλαδέματα και πάσης φύσεως παλαιά αντικείμενα και ογκώδη και βέβαια, να δείχνουμε σύνεση και υπομονή. Από μέρους μας, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για έναν καλύτερο Δήμο. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε να είστε συμμέτοχοι και αρωγοί.    

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος

Στέργιος Τσίρκας

 

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •