Ιδρύονται Κ.Δ.Α.Π στον Δήμο Μαραθώνος

websupport Δελτία τύπου

Στην τελική ευθεία υλοποίησης Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με στόχο την έναρξη του Προγράμματος στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς, τον Σεπτέμβρη 2020, προχωρά ο Δήμος Μαραθώνος.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, το προηγούμενο διάστημα η Διοίκηση του Δήμου προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες, φτάνοντας στη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 οπότε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αργύρη Λάσκο με την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παιδείας του Δήμου, τους διευθυντές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, καθώς κι εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων.

Η υπεύθυνη του Eυρωπαϊκού αυτού Προγράμματος για τον Δήμο Μαραθώνος, κα Ελευθερία Τοκατλίδη ενημέρωσε για την εν λόγω δράση «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» στα πλαίσια της οποίας λειτουργούν τα ΚΔΑΠ όπου παιδιά από 5 – 12 ετών θα έχουν τη δυνατότητα ν’ απασχολούνται δωρεάν και δημιουργικά, σε χώρους των σχολείων και αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής μας.

Εκπαιδευτικοί και γονείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη εμφανίστηκαν ενθουσιασμένοι και διατεθειμένοι να σταθούν αρωγοί και συμμέτοχοι, προκειμένου να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά τους, αλλά και ν’ αποκομίσει ο Δήμος τα μέγιστα δυνατά οφέλη, για την Εκπαιδευτική Κοινότητα και τα Σχολεία του τόπου.

Εμφανώς ικανοποιημένος με τη δρομολόγηση του Προγράμματος ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας, αναφέρει: «Για πρώτη φορά στον Δήμο μας θα ιδρυθούν ΚΔΑΠ αξιοποιώντας δράση του ΕΣΠΑ που ‘τρέχει’ εδώ κι έξι χρόνια, λήγοντας στα τέλη του 2020! Όπως και για πολλά άλλα ζητήματα έχουμε μπει σ’ έναν αγώνα δρόμου να προλάβουμε ημερομηνίες, να «ξεπαγώσουμε» ακόμα και να επαναφέρουμε χαμένες χρηματοδοτήσεις. Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά μας δεν τα θέλουμε μπροστά σε μία οθόνη (του λάπτοπ, του κινητού, της τηλεόρασης)… τα θέλουμε ν’ απασχολούνται δημιουργικά τις απογευματινές ώρες, συμβάλλοντας στην κοινωνικοποίησή τους και κυρίως στη σωματική, συναισθηματική και νοητική τους ανάπτυξη, μέσω αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, μέσω παιχνιδιού, λόγου και αριθμών. Καλούμε όλους τους γονείς να στηρίξουν τα ΚΔΑΠ γιατί όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας».

Σε πρώτη φάση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και να την παραδώσουν στον διευθυντή του Σχολείου, ενώ στη συνέχεια τα δικαιολογητικά θα κατατεθούν στο Γραφείο του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Αργύρη Λάσκου.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2294320508 (κα Ξένια Μπιρσίμη).

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •