Κοινωνική προστασία και πρόληψη του Δήμου Μαραθώνος σε ΑΜΕΑ και ψυχοκοινωνική υγεία των πολιτών

websupport Δελτία τύπου

Στην τελική ευθεία υλοποίησης Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με στόχο την έναρξη του Προγράμματος στις αρχές της νέας σχολικής χρονιά

Ο Δήμος Μαραθώνος συμμετείχε στην 1η Συνάντηση Φορέων Ψυχικής Υγείας Ανατολικής Αττικής, η οποία διοργανώθηκε από τον Δήμο Παλλήνης σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Ραφήνας του ΚΕΘΕΑ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» στις 31 Ιανουαρίου 2020 στον χώρο της Εναλλακτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ.

Το θέμα της συνάντησης είχε τίτλο «Γνωριζόμαστε – Συνεργαζόμαστε» και στόχος ήταν η γνωριμία και η συνεργασία των Φορέων, με σκοπό τη διασύνδεση, τη δικτύωση, τη συζήτηση προβλημάτων, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη διεύρυνση συνεργασιών για την υλοποίηση δράσεων πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Τον Δήμο Μαραθώνος εκπροσώπησε η κοινωνική λειτουργός κα Μαρία Καναβάκη, καθώς η συνάντηση απευθυνόταν στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, οι οποίοι εργάζονται σε Δομές και Υπηρεσίες της Ανατολικής Αττικής και όμορων περιοχών.

Πέραν αυτού, η Διοίκηση του Δήμου Μαραθώνος βρίσκεται σε επικοινωνία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και προκειμένου για σχετικό αίτημα της Συνομοσπονδίας παραχώρησης χώρου από τον Δήμο, αλλά και γενικότερη συνεργασία, στα πλαίσια διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ΑΜΕΑ και της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής τους, κανονίστηκε όπως πραγματοποιούνται συναντήσεις στο Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο της Νέας Μάκρης και συγκεκριμένα στο Γραφείο 8. Υπεύθυνοι θα είναι: ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κ. Στέφανος Κατσαγώνης και η κοινωνική λειτουργός κα Μαρία Καναβάκη. Ο συντονισμός θα γίνεται από το Γραφείο του Αντιδήμαρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αργύρη Λάσκου.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •