Δήμος Μαραθώνος

Μέτρα στήριξης πυρόπληκτων από το Υπουργείο Εργασίας, ΕΦΚΑ και ΟΕΚ

administrator Δελτία τύπου

Όπως ανακοίνωσε η ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ τα μέτρα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης είναι τα εξής:

1. Η καταβολή του εφάπαξ έκτακτου βοηθήματος, ύψους 2 μηνιαίων συντάξεων, στους πυρόπληκτους συνταξιούχους καθώς και στους ανασφάλιστους-υπερήλικες θα ολοκληρωθεί μέχρι την 20η Αυγούστου.
· Για τους δικαιούχους που έχουν κύρια κατοικία στην πληγείσα περιοχή, η διαδικασία θα γίνει αυτόματα από τον ΕΦΚΑ και τον ΟΠΕΚΑ υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας.
· Για τους δικαιούχους που έχουν στις πληγείσες περιοχές δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται ή υπέστησαν βαρύ τραυματισμό απαιτείται η κατάθεση σχετικής αίτησης στον ΕΦΚΑ (για σύνταξη) ή στον ΟΠΕΚΑ (για τους ανασφάλιστους-υπερήλικες).

2. To επίδομα ανεργίας και το εφάπαξ ποσό 650€, σε όσους έχει ανασταλεί η εργασία τους μετά την καταστροφή της επιχείρησης στην οποία εργάζονταν εξαιτίας των πυρκαγιών, θα καταβάλλεται μετά από αίτηση του δικαιούχου στο τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ.

Μέτρα ασφαλιστικής ελάφρυνσης 

3. Η επίσπευση των αιτήσεων συνταξιοδότησης, που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν από πυρόπληκτους έως 30.9.2018, θα γίνει αυτόματα από τον ΕΦΚΑ.

4. Για τις ρυθμίσεις και τις διευκολύνσεις που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές (καταβολή τρεχουσών εισφορών, υποβολή ΑΠΔ, κεφαλαιοποίηση, ρυθμίσεις, αναστολή καταβολής δόσεων εκκαθαρίσεων και ρυθμίσεων), τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας χωρίς προϋποθέσεις, την επιμήκυνση των δόσεων οφειλετών συνταξιούχων απαιτείται αίτηση στον ΕΦΚΑ.

Τα μέτρα στήριξης δανειοληπτών τ. ΟΕΚ

5. Η διαδικασία θα γίνει αυτόματα από τον ΟΑΕΔ, ο οποίος επικοινωνεί ήδη με τους δικαιούχους.

*Λεπτομέρειες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπου απαιτείται αίτηση, στο government.gov.gr

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •