CrowdHackAthon

Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών | CrowdHackAthon #SMARTCITY 2017

administrator Δελτία τύπου

H KEΔΕ στο πλαίσιο της αποστολής της για την συνεχή ανάπτυξη και ενίσχυση των Δήμων σας προσκαλεί στον 1ο Μαραθώνιο crowdhackathon #smartcity,  ο οποίος διοργανώνεται 12-14 Μαϊου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.

Στη συνέχεια ακολουθούν τρόποι συμμετοχής των Δήμων και των στελεχών τους.
1.  Ανάδειξη αναγκών του Δήμου σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και αναβάθμισης τεχνολογικών υποδομών

Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά με ιδέες και προτάσεις οι οποίες μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης θα δώσουν λύσεις σε ζητήματα που αφορούν τους πολίτες και τους Δήμους. Η διαβούλευση γίνεται online συνεχώς 24/7 μέσω της ειδικής πλατφόρμας http://hello.crowdapps.net/city-challenge/ και καλούνται όλοι οι πολίτες και τα στελέχη των Δήμων να υποβάλουν τις προτάσεις τους και να σχολιάσουν τις ιδέες που έχουν δημοσιευθεί αναδεικνύοντας έτσι προβλήματα και λύσεις.

Παρακαλούμε προωθήστε την διαβούλευση στα στελέχη και τους δημότες σας χρησιμοποιώντας – ενδεικτικά – το παρακάτω κείμενο:
“Μπες στο διάλογο, γράψε την ιδέα σου για να φτιαχτεί εφαρμογή για τον Δήμο μας στον 1ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών για έξυπνες πόλεις”


2. Ενημέρωση στελεχών του Δήμου για συμμετοχή ως μέντορες

Ενθαρρύνουμε όσα  στελέχη των Δήμων επιθυμούν να συμμετέχουν ως μέντορες μεταφέροντας την επιχειρησιακή τους γνώση και εμπειρία στις ομάδες των προγραμματιστών που θα συμμετέχουν στον μαραθώνιο. Τα στελέχη μπορούν να προέρχονται από τις Διευθύνσεις Πληροφορικής, Διοικητικού και Οικονομικού. Η φόρμα συμμετοχής είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο

https://www.eventora.com/el/Events/crowdhackathon-smartcity


3. Προώθηση της δράσης σε τοπικό επίπεδο και συμμετοχή

Είναι σημαντικό να συμμετέχουν ομάδες νέων από όλους τους Δήμους. Στην κατεύθυνση αυτή παρακαλούμε διαδώστε τη δράση μέσα από το  δικτυακό τόπο του Δήμου και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και μέσω των επίσημων λογαριασμών του Δήμου στα κοινωνικά δίκτυα (π.χ Facebook, twitter κ.α).
Μπορείτε να βρείτε το facebook event και σχετικά post στo https://goo.gl/ExqMMC .
Μπορείτε να βάλετε το σχετικό δελτίο τύπου στο site σας, στο facebook page του Δήμου καθώς και bannerakia που θα βρείτε στο press kit που σας επισυνάπτουμε.

4. Διάθεση Ανοικτών Δεδομένων του Δήμου

Ένας από τους βασικούς πυλώνες του City Challenge crowdhackathon smartcity είναι τα ανοικτά δεδομένα (open data). H  ΚΕΔΕ συμβάλλει ενεργά στην υποστήριξη και το σχεδιασμό δράσεων για την προώθηση των ανοικτών δεδομένων σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Νομοθεσία. Σε αυτή την κατεύθυνση  οι συμμετέχοντες στο μαραθώνιο, αξιοποιώντας την ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια πληροφορία, θα χρησιμοποιήσουν σύνολα ανοιχτών δεδομένων (datasets) από φορείς του δημοσίου ώστε να αναπτυχθούν διαδικτυακές εφαρμογές (applications), εφαρμογές για κινητές συσκευές κ.α.  

Για την έγκαιρη προετοιμασία προτείνεται η αποστολή ενημέρωσης για τα δεδομένα που μπορούν να διατεθούν στο e-mail crowdhackathon+smartcity@crowdpolicy.com

 

 

SMARTICY POSTER PRINTABLE

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •