Βιολογικός καθαρισμός

Μελέτη έργου “Βιολογικού καθαρισμού” του Δήμου Μαραθώνος

administrator Δελτία τύπου, Τεχνικές Υπηρεσίες

Ο Δήμος Μαραθώνος εκτελεί τη σύμβαση της μελέτης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ». Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 5.118.747,31 ευρώ. Τα χρήματα της μελέτης διατίθενται από την Περιφέρεια Αττικής μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Τη μελέτη εκπονεί η σύμπραξη των γραφείων ΡΟΪΚΟΣ ΑΕ, ΝΑΜΑ ΑΕ και ΕΠΤΑ ΑΕ και έχει επιτευχθεί έκπτωση, του ως άνω αναφερόμενου προϋπολογισμού, 50%. Η μελέτη αφορά το εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων, στις περιοχές Νέος Βουτζάς, Νέα Μάκρη, οικισμός Μαραθώνα, παραλία Μαραθώνα, Καλέτζι και Γραμματικό, και το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων, το οποίο θα εγκατασταθεί στη θέση Λούτσα της Δημοτικής Κοινότητας Γραμματικού. Η ως άνω μελέτη έχει ολοκληρωθεί.

Μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η κατασκευή του έργου παραχωρήθηκε στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Το κόστος του έργου ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 120.000.000 ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από κοινοτικά κονδύλια μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Επιτυχία του Δήμου μας είναι η έγκριση και η υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης, με το ίδιο σχήμα αναδόχων μελετητών και την ίδια έκδοση, και ως εκ τούτου σήμερα μελετώνται οι τρεις οικοδομικοί συνεταιρισμοί του Σχοινιά (Οικοδομικός Συνεταιρισμός Πολυτέκνων, Οικοδομικός Συνεταιρισμός Δικαστικών Υπαλλήλων και Οικοδομικός Συνεταιρισμός Δικαστών και Εισαγγελέων)

Υπεύθυνος για το ανωτέρω έργο του Δήμου μας είναι ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Γεώργιος Κολοβός, Πολιτικός  Μηχ.  Π.Ε

 

ΕΣΠΑ 2014-2020

 

 

 

 

 

 


 

 


 

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •