Ξανανοίγει 16 Ιουνίου το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

websupport Δελτία τύπου

Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στον Δήμο Μαραθώνος

Περισσότερα από 4000 εκθέματα καταγράφουν την ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου από το 1896 μέχρι σήμερα. Μια μοναδική αθλητική συλλογή που δεν θα μπορούσε να βρίσκεται αλλού εκτός από τη γενέτειρα πόλη του Μαραθωνίου Δρόμου.

Η έκθεση χωρίζεται σε δύο μεγάλες ενότητες. Στο πρώτο κτίριο φιλοξενείται, μέσα από τη συλλογή σπάνιων αντικειμένων, ένα οδοιπορικό στην ιστορία των Ολυμπιακών Μαραθωνίων, ενώ στο δεύτερο καταγράφεται το παγκόσμιο κίνημα του Μαραθωνίου Δρόμου, μέσα από θεματικές ενότητες που είναι αφιερωμένες στους μαραθώνιους που διεξάγονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σε ολυμπιονίκες, στην εμφάνιση των γυναικών στο μαραθώνιο, ακόμη και τον εξοπλισμό των μαραθωνοδρόμων. Το μετάλλιο του πρώτου νικητή στο αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου το 1896 στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, Σπύρου Λούη, αντίγραφο του κυπέλου που του απονεμήθηκε και προσωπικά του αντικείμενα. Τα μετάλλια, τα κύπελλα, τα παράσημα και πλήθος κειμηλίων του Στέλιου Κυριακίδη, νικητή του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου της Βοστόνης το 1946.

Στο Μουσείο εκτίθενται ακόμα τα κειμήλια από την ζωή και την δράση του Βουλευτή, Βαλκανιονίκη και ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη με σημαντικότερο την σημαία με το έμβλημα της ειρήνης από την Πορεία του 1963.

Επίσης φιλοξενούνται συλλογές των μεγάλων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων καθώς και ξένων Ολυμπιονικών – Πρωταθλητών του Μαραθωνίου Δρόμου.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •