Πολυθεματικό Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Μαραθώνος: Τα αποτελέσματα της Διαδικτυακής Διαβούλευσης

websupport Δελτία τύπου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαδικτυακής διαβούλευσης για την αξιοποίηση και διαμόρφωση του χώρου, γνωστού ως πρώην ΕΤΒΑ – Εργοστάσιο Πορσελάνης, στη Δημοτική Ενότητα Νέας Μάκρης. Μία πρωτόγνωρη, καινοτόμα διαδικασία που διοργάνωσε η Διοίκηση του Δήμου Μαραθώνος, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του www.marathon.gr, παραχωρώντας στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής τη δυνατότητα, όπως εκφράσουν την άποψη κι επιθυμία τους, σχετικά με τις δραστηριότητες/χρήσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στο πρότυπο Πολυθεματικό Κέντρο Πολιτισμού που δημιουργείται και φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, αλλά και να καλύψει ένα τεράστιο κενό, διαθέσιμου χώρου πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων.

Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων με ποσοστό 15,11% (123ψήφους) ψηφίστηκε η πρόταση Χώρος Προβολών – Θεατρική Σκηνή – Συναυλιακός Χώρος, δεύτερη με ποσοστό 8,23% (67 ψήφους) ψηφίστηκε η πρόταση Συνεδριακό Κέντρο / Διαλέξεις. Στην τρίτη θέση με ισόποσο ποσοστό 8,11% (66 ψήφους) επιλέχθηκαν οι προτάσεις Βιβλιοθήκη – Αναγνωστήριο και Εκθεσιακός Χώρος. Στην τέταρτη θέση με ποσοστό 7,62% (62 ψήφους) επιλέχθηκε η πρόταση Θερινός Κινηματογράφος και στην πέμπτη θέση με ποσοστό 7,25% (59 ψήφους) ψηφίστηκε η πρόταση της λειτουργίας Εργαστηρίων: Ξυλογλυπτικής – Κεραμικής – Ανθοκομίας – Μελισσοκομίας. Πέρα όμως από τις δεκαέξι (16) προτάσεις που συμμετείχαν στη διαδικτυακή διαβούλευση, καθ’ υπόδειξη του Μελετητικού Γραφείου, οι συμμετέχοντες συμπολίτες μας, μας πρότειναν και άλλες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δράσεις, κάποιες από τις οποίες πρόκειται να ληφθούν υπ’ όψιν στη τελική σύνταξη της μελέτης βιωσιμότητας του πρότυπου Πολυθεματικού Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Μαραθώνος.

Τα αποτελέσματα της διαδικτυακής διαβούλευσης έχουν ήδη παραδοθεί στο Μελετητικό Γραφείο το οποίο βρίσκεται στη φάση εκπόνησης της μελέτης βιωσιμότητας, ενώ θ’ ακολουθήσει αρχιτεκτονική και στατική μελέτη.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας ευχαριστεί τους συμπολίτες του για τη συμμετοχή τους στη διαδικτυακή διαβούλευση, τονίζοντας πως: «είναι πολύ σημαντικό, τόσο για εμάς όσο και για τους μελετητές να γνωρίζουμε τη βούληση των φίλων και δημοτών μας, αναφορικά με την αξιοποίηση του συγκεκριμένου έργου που δημιουργούμε. Με τη χρηματοδότηση εξασφαλισμένη και τις πολύτιμες υποδείξεις από εσάς, οι μελέτες θα προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε το έργο – κόσμημα για τον Δήμο μας, να είναι στη διάθεση όλων μας».

Ακολουθεί ο πίνακας των αποτελεσμάτων:

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •